Mii de credincioși la slujba de ÎNVIERE! Sătmarul, BLOCAT timp de câteva ore (FOTOGALERIE)


Mii de persoane s-au adunat în lăcașurile de cult pentru a lua Lumina Sfântă adusă aseară tocmai din Ierusalim. Avionul a ajuns la Satu Mare după câteva escale la Sibiu și Cluj-Napoca, fiind adusă de către sătmăreanul Mircea Lețiu, membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Acesta a fost întâmpinat la Aeroportul Satu Mare de un sobor de preoți, în frunte cu protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan. De aici, Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Satu Mare.

Circa o mie de persoane au stat la rând pentru a-și aprinde lumânările. De aici, Lumina a fost dusă în tot județul de către preoți și personalul neclerical.

Lumina Sfântă de la Satu Mare a ajuns şi la Bratislava. Pentru al treilea an consecutiv, ortodocşii slovaci au venit la noi pentru a lua lumină, şi asta din cauza conflictului din Ucraina. Delegaţia a fost condusă de către preotul ortodox Jan Rusin, care a declarat că Focul Sfânt este deosebit de important pentru comunitatea de ortodocși din Slovacia.

Delegația formată din preoți și oameni de afaceri slovaci au dat lumină tuturor bisericilor aflate pe ruta lor. Slovacia are în prezent un număr de 60.000 de credincioși ortodocși, iar pentru jumătate dintre aceștia, delegația lor a adus Lumina Sfântă de la Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "Mii de credincioși la slujba de ÎNVIERE! Sătmarul, BLOCAT timp de câteva ore (FOTOGALERIE)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
PROGRAMUL de sărbători al magazinelor la Satu Mare. Până le ce oră puteți face CUMPĂRĂTURILE

Închide