Minden szavazó vigyen maszkot magával

Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a szeptember 27-i helyhatósági választásokon az urnákhoz járuló szavazópolgároknak „tanácsos otthonról vitt maszkot viselni”.

A kormányülés végén Arafat azt mondta, „tudomása szerint” kapnak szájmaszkot azok a választópolgárok, akiknél véletlenül nincs, de ő azt javasolja, hogy mindenki vigyen maszkot otthonról, amikor szavazni indul. Sőt – tette hozzá kérdésre válaszolva – azt is tanácsolja, hogy saját írószert is vigyen mindenki magával, amit csak ő fog meg, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzésveszélyt.

Arafat ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a szavazóhelyiségben egy rövid időre fel kell majd fedni az arcot, mert csak így lehetséges a személyazonosság bizonyítása. Amennyiben valaki nem hajlandó maszkot viselni, vagy éppen nem hajlandó levenni a maszkját a beazonosítás végett, az számíthat arra, hogy a szavazóbizottság nem fogja beengedni a szavazóhelyiségbe.Azt is elmondta: külön fogják megszámolni a fertőzött személyektől begyűjtött szavazólapokat, és az ezt végző szavazóbiztosok „védelemben részesülnek majd”. A mozgóurnát először azokhoz viszik ki, akik más betegség vagy mozgáskorlátozottság miatt nem tudnak elmenni szavazni, és csak ezt követően kerülnek sorra a koronavírusos vagy karanténban levő személyek.

A kormányülés kezdetén Ludovic Orban miniszterelnök jelentette be, hogy szeptember 15-től további 30 nappal hosszabbítják meg a koronavírus-járvány miatt májusban elrendelt veszélyhelyzetet.Fii primul care comentează! despre "Minden szavazó vigyen maszkot magával"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre koronavírus, szavazó
Engedélyezik a maximum 100 fős szabadtéri tüntetéseket

Închide