MOBILIZARE. Proiectul Autostrăzii Nordului, care ar trece prin Satu Mare, depus la Parlament!


Reporterii PresaSM au aflat că proiectul Autostrăzii Nordului a fost depus la Camera Deputaților, fiind semnat de către 60 de parlamentari, indiferent de culoarea politică. Astfel, peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal au șanse să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria sau în Germania, grație unui proiect legislativ care va obliga Guvernul să construiască o autostradă în… 4 ani!

Autostrada va porni de la vama Petea, traversând apoi Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava.

Proiectul nu este politic, este CIVIC. Locuitorii acestor județe sunt îndemnați să susțină acest proiect, în prima fază elaborat la nivel regional, urmând ca apoi să fie promovat și la nivel național. Inițial, proiectul a fost elaborat de oamenii politici din județul Suceava.

”Din punctul nostru de vedere, ideea unei autostrăzi care leagă Petea – Satu Mare – Baia Mare – Mireșu Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava este una formidabilă. Cine s-a gândit la așa ceva are viziune și trebuie susținut. Acest lucru ar poziționa economic pe harta Europei și județul Suceava. Este o oportunitate la care nu trebuie renunțată. Din ceea ce cunoaștem noi, mulți dintre investitorii străini fug de județul Suceava tocmai din motivul că nu avem o infrastructură solidă. După finalizarea autostrăzii Satu Mare — Suceava, suntem convinși că într-un timp destul de scurt, alta va fii situația economică a județului Suceava. Mult mai bună, cu un număr redus de șomerii, cu lefuri mai mari”, este opinia inițiatorilor.Fii primul care comentează! despre "MOBILIZARE. Proiectul Autostrăzii Nordului, care ar trece prin Satu Mare, depus la Parlament!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostradă
Maghiarii aduc autostrada, în ritm alert, la granițele României. Aproape de Petea

Închide