FOTO/VIDEO. #șîeu: Protest ”România vrea autostrăzi” la Satu Mare. Mai mulți angajați au oprit activitatea

Protest “România vrea autostrăzi” la Satu Mare. Mai multe firme cu activitate în municipiu s-au alăturat mișcării “#șîeu”. Angajații au întreupt activitatea timp de 15 minute. 

Protest “România vrea autostrăzi” la Satu Mare. Mai multe firme au anunțat că se vor alătura mișcării “#șîeu”, iar angajații și-au întrerupt activitatea timp de 15 minute, la ora 15:15.

Gemelli au fost printre primele firme din Satu Mare care au anunțat că se alătură campaniei “#șîeu”.

“E un strigăt al tuturor, pentru că noi toți avem nevoie de autostrăzi. Avem 120 de angajați și am decis să oprim pentru 15 minute. În toate cele nouă puncte, atât din Satu Mare, cât și din Baia Mare,” a declarat managerul companiei.

Angajații din toate unitățile deținute de companie au ieșit în stradă și au protestat timp ce 15 minute față de lipsa autostrăzilor.

În timpul protestului, angajații au scandat că își doresc autostrăzi.

În paralel, alte companii precum Jysk, Dabo Doner și Mesopotamia, prezente și în municipiul Satu Mare, și-au declarat și ele susținerea pentru protestul “România vrea autostrăzi”.

“Împreună cu cei 500 de angajați, Mesopotamia România se alătură protestului – închidem pentru 15 minute toate locațiile Mesopotamia din țară. Vineri, 15 Martie 2019 – ora 15 – 15 minute,” a fost mesajul postat pe Facebook de cei de la Mesopotamia.

La începutul săptămânii, cei de la Jysk au fost primii care și-au anunțat intenția de participare la campania “#șîeu”.

Campania “#șîeu” și protestul “România vrea autostrăzi”, în țară

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat astăzi solidaritatea cu cei care protestează pentru construcția de autostrăzi.

“Vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei şi eu,” a spus șeful statului.

Și alți politicieni s-au raliat demersului. Primii au fost cei din zona Moldovei, de unde a și început protestul “România vrea autostrăzi”. Între timp primari (Iași, Brașov, Târgu Mureș), consilii județene (CJ Brașov), sindicate, chiar și echipe sportive și-au exprimat solidaritatea cu campania “#șîeu” și s-au raliat protestului.

Mai multe firme de transport și taximetriști și-au anunțat participarea la protest. Pe grupurile dedicate monitorizării traficului, mai mulți șoferi au zis și ei că se vor opri din mers la ora 15:15.

Protestul ”România vrea autostrăzi” a fost inițiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, la începutul lunii martie. Acesta a anunțat că a făcut primul metru de autostradă, în comuna Cumpărătura din Moldova. Mandachi a făcut un apel la politicieni, pe care i-a provocat să protesteze și ei alături de cetățeni.

În timp ce companiile care s-au alăturat protestului au fost lăudate pentru inițiativă de către internauți, nu toți au privit cu ochi buni implicarea politicienilor, considerați de mulți principalii responsabili pentru situați în care se află întreaga infrastructură a României, nu doar cea rutieră.

Reacția PSD la campania “#șîeu”

Partidul  aflat la guvernare a reacționat la protestul “România vrea autostrăzi”. Astăzi, PSD a postat pe pagina de socializare a formațiunii politice mesajul: “Autostrada Moldovei începe azi!”

“Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată. Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe șantier,” este mesajul transmis de guvernanți.

Internauții au fost rapizi în a reacționa. Mulți au precizat că s-au alăturat și ei protestului.

“Materiale de construcție prezente pe șantier: – 1 panglica – 1 foarfeca,” a fost una dintre replicile transmise PSD.

“Super, sper sa fie gata la timp, ca am programat un drum spre Iasi peste 20 de ani,” a fost replica unui alt internaut.

Nu puțini au fost și cei care au văzut în mesajul PSD doar o replică la protestele anunțate în țară.

<<Mesaj lamentabil,” fortat” de alt eveniment de astazi. Ar fi fost mai decent sa incepeti lucrarile fara acesta”deschidere cu oficiali”,>> a scris un alt comentator.

1 Comment on "FOTO/VIDEO. #șîeu: Protest ”România vrea autostrăzi” la Satu Mare. Mai mulți angajați au oprit activitatea"

  1. satmarean | martie 15, 2019 at 17:36 |

    “#șîeu” VREAU AUTOSTRĂZI ȘI O ROMÂNIE CIVILIZATĂ!!!!!!!!!!!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostradă
Ministrul Transporturilor vrea SMURD pentru drumuri. Cum va “salva” autostrăzile și centurile

Închide