OFICIAL. Centrul vechi al Sătmarului devine unul pietonal!

FOTO: Arhivă

Reabilitarea Centrului Vechi – zona parcului central – va începe la sfârșitul acestui an. Finanțarea se va face printr-un proiect european, cu o valoare de circa patru milioane euro. Mai mult, circulația autoturismelor în zonă va fi interzisă, cu excepția autobuzelor Transurban și ale serviciilor de urgență. Astfel, centrul vechi va deveni unul pietonal.

“Proiectul o să îl depunem în august, iar contractul de execuție să înceapă în noiembrie. Finanțarea este asigurată. Important este să redăm parcul sătmărenilor. Să nu fie folosit de băieți de bani gata. Ci de sătmăreni și turiști”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Edilul șef sătmărean a precizat că înainte de a se lua această decizie s-a efectuat un studiu de trafic, astfel încât traficul rutier să fie redirecționat eficient. Circulația va fi permisă doar dinspre strada Decebal spre strada Cuza Vodă. În rest se va închide. În zona străzii Ștefan cel Mare, circulația se va închide de la Biserica cu Lanțuri. Totul va fi pavat, se vor introduce în subteran toate cablurile și înlocuirea mobilierului urban.

Se are în vedere reconfigurarea parcului din Piata Libertății, astfel încât acesta va creste cu aproximativ 1.500 de metri pătrați. Proiectul va fi depus în cursul lunii iulie la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

6 Comments on "OFICIAL. Centrul vechi al Sătmarului devine unul pietonal!"

 1. Ati putea face parcare subterana sub parc.

  View Comment
 2. Keresztesi István | iunie 11, 2018 at 14:59 |

  nu se poate din bani europeni, si de ce sa faci parcare subterana daca totul va fii inchis traficului ? 😀

  View Comment
 3. Cum sa faca parcare subterana daca sunt pompele de apa pentru parc ..etc. Ar putea ca deasupra parcului sa fie o parcare.

  View Comment
 4. Atunci cum va fi cu turistii , vin la hotelurile din centru , lasa masinile in parcarile fara locuri libere cu 2 strazi mai incolo ,cara bagajele , si eventual mai gasesc masinile vandalizate sau disparute……
  Iar aerul nu va fi mai curat deoarece pe margine va fi mai mare poluare ,care va fi dus de curenti spre centru …..indiferent de unde sufla vantul.
  Aglomeratia va fi si mai mare pe restul drumurilor …..la fel si in parcari.

  View Comment
 5. In orice caz, era si timpul. BRAVO. Spor la lucru.

  View Comment
 6. Aha,si care sunt acei multi turisti care viziteaza prapaditul asta de oras?Cine are timp timp sa se plimbe in zona pietonala?!Toti avem mici comisioane de realizat in centru,repejor,in graba mare.De exemplu ,sa ajung de pe Bratianu la una din banci trebuie sa parchez masina(unde?),sa ma intorc sa o iau si apoi sa mi urmez traseul dupa mult timp pierdut….Plus ambutajele care se vor face in jurul strazilor adiacente,trafic infernal.Bineinteles asta a fost strategia celor de la Nepi,daca vrei sa distrugi un oras,incepi prin ai paraliza Inima,adica Centrul,mica zona comerciala.Micii comercianti ce vor face?Mai bine s ar fi creat conditii pentru a aduce investitori straini care sa creeze locuri de munca(nu vanzatori la Nepi)…Si astfel orasul va saracii ..

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO. Noul proprietar al Hotelului Dacia a venit în Satu Mare! Vor începe lucrările

Închide