OPINIE. În plină pandemie, gașca PNL Satu Mare își plantează oamenii în instituțiile publice. Cu orice preț!


Partidul Național Liberal din Satu Mare a ”finalizat” tot ce era de ”modernizat” prin instituțiile pe care le conduce, așa că s-a apucat de schimbat directorii deconcentratelor care mai au și roluri importante de jucat în vremurile “de alertă”.

În timp ce Educația se pregătește pentru cea mai ciudată reîntoarcere la cursuri și cea mai bizară examinare, PNL Satu Mare revocă inspectorul școlar și numește în locul său un simpatizant, profesoară la un liceu din Supur, unde anul trecut n-a fost înregistrat niciun elev la Bacalaureat. Profesoara Anișoara Boitor a mai fost inspector adjunct: trei luni, cu competențe în resurse umane, iar apoi a decis să profeseze la Giorocuta.

Și nu e singura schimbare. Și la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare s-au produs schimbări. Fostul director Nicolae Dumuța a fost detașat (exilat mai bine spus) șase luni la DSVSA Neamț, iar pe funcție a fost numit tot un liberal. Mai exact, Dan Nicolae Zeicu, fostul șef de cabinet al prefectului Radu Bud! Și protejatul acestuia!

Tot numiri politice sunt așteptate și la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), instituție condusă de unul dintre cei mai activi și apreciați directori la nivelul opiniei publice. Potrivit surselor PresaSM, directoarea Elisabeta Bekessy, apreciată inclusiv de ONG-uri,  se va pensiona (împinsă de la spate de PNL), deși exista depusă o cerere de prelungire (aprobată inițial, apoi, în mod dubios, respinsă la câteva zile distanță). Dar se pare că liberalii preferă și aici numirea unei persoane „simpatizate”.

Numirile s-au făcut prin detașare (o mișcare la limita legii), în plină stare de alertă, iar concursurile pentru ocuparea posturilor se lasă așteptate. În lumina modului în care s-au făcut schimbările este și puțin probabil ca cineva să mai aibă încredere în faptul că, cu sau fără concursuri, cei care vor ocupa funcțiile de conducere o vor face pe alt criteriu decât cel politic.

Guvernarea PNL la Satu Mare s-a făcut încă de la început remarcată prin lipsă de transparență, lipsă de comunicare și scandalurile în care au fost implicați mai mulți lideri ai formațiunii. Liberalii par să ducă lipsă fix de profesioniștii cu care se lăudau în campania electorală. În lipsa lor, PNL a optat tot pentru transformarea funcțiilor publice în simple sinecuri.

În tot acest timp, PSD Satu Mare este TOTAL INEXISTENT. ZERO reacție din partea liderilor de facto sau a celor aleși. Contactat telefonic, președintele executiv al PSD Satu Mare, Ionuț Oneț, habar nu avea de aceste schimbări! Semn că – în realitate – nu el conduce Organizația Județeană Satu Mare a PSD. Sau că cei schimbați nu sunt apropiați ai actualei conduceri a PSD, susținând tabera adversă la ultimele alegeri interne.

Culmea ironiei, UDMR Satu Mare a apărat mai mult foștii directori sprijiniți de PSD decât au făcut-o tocmai social-democrații. În concluzie, PNL nu se deosebește cu absolut nimic de PSD!

Opinie de Ciprian Bâtea – editor PresaSM

P.S.: Rog postacii de serviciu ai PNL (majoritatea plătiți din bani publici, angajați în instituții publice) să se abțină de la sarcinile trasate de binefăcătorii lor. Postaci care nu au altă ocupație, nici în timpul serviciului, decât de a monitoriza și de a ataca orice opinie critică. Rugăminte care se adresează și către postacii PSD, etc.4 Comments on "OPINIE. În plină pandemie, gașca PNL Satu Mare își plantează oamenii în instituțiile publice. Cu orice preț!"

 1. Muritor | mai 27, 2020 at 19:43 |

  Nu știu cine este artizanul acestor cretinisme cu un creier minuscul și nefuncțional! Oare în PNL nu sunt oameni de valoare dacă tot ați făcut schimbări? Dar de fapt dacă Babiciu, Babiciu, conduce organizația Negresti Oas nu mai e nimic de zis!

  View Comment
 2. Satmarean | mai 27, 2020 at 22:37 |

  Un om valoros, profesionist a deranjat! Rușinos!

  View Comment
 3. gheorghe | mai 27, 2020 at 23:27 |

  Sunt un anti psd-ist convins dar ce face PNL este de rasu curcilor Durla era cel mai potrivit cunostea totul pacat ca lau schimbat ne meritam soarta

  View Comment
 4. Psd inexistent,onet habar nu are ce se intampla!,i_a dat ordin govorache sa nu se amestece,sa astepte ca are el de facut niste aranjamente si il anunta cand sa isi stearga ochelarii……sa vada!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre opinie, PNL, PSD
PNL a pus în fruntea ISJ Satu Mare o profesoară de la o școală oarecare de la sat

Închide