OPINIE. PSD Satu Mare, pus în genunchi în fața UDMR. Pentru interese personale, desigur


Majoritatea politicienilor din județul Satu Mare acționează în interesul comunității?! Nici vorbă! O fac în interesul propriu?! Categoric. Unii dintre acești politicieni nici nu se obosesc măcar să încerce să se ascundă.

Un exemplu foarte bun este cel al lui Mircea Govor, fostul președinte al Organizației Județene Satu Mare a PSD și lider de facto al partidului, pe care îl controlează prin președintele Ionuț Oneț. De fapt, chiar Govor a recunoscut că l-a susținut pentru funcția de președinte pe Oneț, ori de câte ori a avut ocazia.

Liderul de facto al PSD s-a erijat în spațiul public, și nu numai, ca și un apărător al UDMR Satu Mare. Mai mult, îi atacă și pe cei care încearcă să facă opoziție politică la UDMR, mai ales pe colegii săi social-democrați. Bun, Mircea Govor nu face acest lucru dintr-un calcul politic, ci dintr-un calcul financiar, de câștig propriu. Este de ordinul evidenței.

Să explic mai exact. Govor s-a lăudat că este ”colaboratorul” indirect celor de la Strabag pentru județul Satu Mare. A spus-o la propria sa televiziune ori de câte ori a avut ocazia. Personal, eu știu că ar avea un contract de colaborare, mai exact de prestări servicii în domeniul drumuri, cu firma Antrepriza de reparații și lucrări ARL Cluj S.A, care este în asociere cu austriecii de la Strabag pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someș, în municipiul Satu Mare, alături de SC Züblin Hoch – und Brückenbau GmbH, Metabet CF S.A., FREYROM, Onistua Com S.R.L., CONSTRUROM S.A. și TRI EM SERV S.R.L.

Totuși, Govor a precizat că nu are niciun interes financiar direct la al treilea pod, singurul său interes fiind acela ca podul să se realizeze pentru comunitatea din Satu Mare.

Faptele arată că el reprezintă o firmă care a câștigat proiectul de construire al podului, în valoare de peste 190 de milioane de lei. Și se folosește de toate armele pe care le deține, atât instituția de presă cât și PSD Satu Mare pentru a apăra proiectul. Au simțit-o pe propria piele și unii consilieri locali ai PSD (puțini, că restul sunt vânduți UDMR), care au avut ”curajul” să critice modul în care s-a procedat la contractarea creditului de circa 32 de milioane de euro de către Primăria Satu Mare. Mai exact, un credit de 153.563.728,81 lei, cu o maturitate de maxim 15 ani, din care 50 de milioane lei pentru co-finanțarea construirii podului peste Someș, lucrare executată de firma cu care Mircea Govor are contract de prestări servicii.

Cum creditul Primăriei a fost blocat de Prefectura Satu Mare, la sesizarea unui consilier local PSD, Mircea Govor nu a evitat să îl critice inclusiv în mod public pe consilier local Ciprian Crăciun (PSD), căci despre el este vorba. În concluzie, dacă cineva mai are impresia că politicienii lucrează în interesul comunității se înșeală amarnic. Partidele politice sunt doar pârghii pentru a-și atinge scopurile personale.

Fie că vorbim despre PSD, fie că vorbim despre PNL Satu Mare, care își plantează oamenii, mai nou, la foc automat în instituțiile publice. Șoferi, lipitori de afișe, inclusiv în Consiliul Județean și Primăria Satu Mare. Ne explicați domnule viceprimar Adrian Albu și domnule vicepreședinte al Consiliului Județean, Ioan Rus, ce merite au avut ultimii trei purtători de valize pe care i-ați angajat în Primărie și Consiliul Județean (Detalii într-o anchetă viitoare). De UDMR nu mai vorbim. Măcar ei sunt destul de abili să lucreze prin oameni ai PNL, care sunt atât de nesătui și nesăbuiți încât fac praf legea și folosesc inclusiv traficul de influență sau șantajul.

ALDE, la fel. De exemplu, fostul administrator public al Primăriei Satu Mare, Dan Băbuț, a ajuns pe statele de plată ale administrației locale, încercând astfel să ajungă în final la ”Ariile Protejate”. Doar că, printr-o dreptate făcută de istorie, a ajuns la Poliția Locală Satu Mare. De unde se tot dă lovit, fiind în concediu medical, pentru a nu ajunge în patrulă pe stradă. Dar se plimbă liniștit prin oraș, fără ca nimeni să se autosesizeze. De ce să își complice existența cei din instituțiile de control în fața caracatiței politice?! Unde mai pui la socoteală că mai are și un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

Ciprian Bâtea – editor PresaSM


P.S.: Îi avertizez în mod public pe toți reprezentanții instituțiilor publice, ai partidelor politice și oameni de afaceri care și-au permis să abordeze partenerii economici ai PresaSM, astfel încât să le influențeze raportul contractual cu societatea noastră! Sunt acțiuni care pot fi catalogate drept mafiote și care se vor lăsa cu plângeri penale dacă vor continua. Nu am tolerat și nu vom tolera niciodată astfel de presiuni! 3 Comments on "OPINIE. PSD Satu Mare, pus în genunchi în fața UDMR. Pentru interese personale, desigur"

 1. Bravo, bravo…insfarsit aveti curajul sa spuneti lucrurilor pe fata, ma i.presionat acest articol. Totul este foarte adevarat, pot sa va confirm! Iar despre Govor….tot orasul stie cine este, si mai ales lumea politica!

  View Comment
 2. Corleone | iunie 7, 2020 at 08:25 |

  Felicitari ! Continuati…in orasul asta nu exista pana acum critici de acest gen.Avem in oras un fel de Cosa nostra de Satu Mare

  View Comment
 3. Satmarean | iunie 7, 2020 at 14:33 |

  Domnule Ciprian, foarte mulți sătmăreni vă apreciază pentru că spuneți adevărul despre această lume politică atât de infectă. Se știe prea bine câtă lipsă de demnitate, caracter, moralitate sau cirectitudine au politicienii noștri! Ei ne cred proști, cred că noi nu le știm mârșăviile! Se înșală! Presa din Satu Mare e aservită pentru că depinde financiar de acești așa ziși politicieni. Presa tace, e complice la ipocrizie și hoție! Nu avem cum să-i respectăm sau apreciem, nici pe politicieni, nici presa. Să aveți mare grijă pentru că răzbunările acestor nemernici sunt cumplite!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Mircea Govor
FOTO/VIDEO. Alegeri la PSD Satu Mare. Nici Ciolacu nu a putut face ordine la PSD Satu Mare

Închide