Patru sătmăreni au ales să își schimbe sexul. O tânără (18 ani) va deveni bărbat

Patru sătmăreni au ales să opteze atât pentru o operație de schimbare de sex, cu tot ce înseamnă acest lucru: atât medical cât și juridic. Potrivit informațiilor PresaSM, în cazul a doi bărbați s-a finalizat și procedura medicală și cea legală. Astfel încât, acum dețin inclusiv un Cod Numeric Personal care începe cu cifra ”2”. Adică, au devenit femei cu acte în regulă.

De asemenea, o femeie a devenit bărbat, în urma deciziei instanței de judecată și în urma unei intervenții chirurgicale. Ultimul caz este cel al unei tinere care a împlinit anul acesta vârsta de 18 ani, iar primul lucru a fost să deschidă o procedură legală în acest sens.

Potrivit informațiilor PresaSM, Tribunalul Satu Mare a admis deja cererea privind efectuarea operației, urmând să dispună și asupra modificării actelor de stare civilă.

Statul plătește intervenția chirurgicală

Nu puține au fost cazurile în care unii doritori de operații pentru schimbare a sexului nu au avut posibilitatea pentru aceasta, însă nu mai este cazul de mult. Costurile sunt suportate din bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Semn că mentalitatea statului s-a schimbat, nu doar în sensul acceptării juridice, ci mai ales în sensul sprijinirii financiare a unor astfel de demersuri.

De ce plătește statul operația?

Transsexualismul are ca unic remediu corelarea prin intervenția chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihice diametral opuse, spre deosebire de homosexualism și intersevualism, spun specialiști.  Transsexualismul este considerată a fi o boală care nu are parte de dereglări psihice.

Etape schimbării sexului 

Pasul unu se referă la obţinerea unui diagnostic de “tulburare de identitate de gen” sau „disforie de gen” stabilit de medicul psihiatru. Pasul doi se referă la vizita la medicul endocrinolog şi începerea tratamentului hormonal.

Pasul trei vizează intervenţiile chirurgicale. Pasul patru se referă la alegerea instanţei şi formularea cererii de modificare a actelor de stare civilă. Pasul cinci, după rămânerea definitivă a hotătârii judecătoreşti de modificare a actelor de stare civilă ca urmare a schimbării sexului, se înscriu menţiunile corespunzătoare pe marginea actelor de stare civilă, se atribuie un nou C.N.P. şi se eliberează noile acte de identitate persoanelor trans, potrivit noii realităţi biologice a sexului acestora.3 Comments on "Patru sătmăreni au ales să își schimbe sexul. O tânără (18 ani) va deveni bărbat"

  1. dar un RMN nu prea plateste statul,daca e urgent si nu poti astepta platesti bani grei

    View Comment
  2. Nu doar RMN-ul dar spitalizarea in caz de agresiune fizica, accidentele rutiere se platesc de cei in cauza chiar daca sunt asigurati!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre intervenție chirurgicală
FOTO/VIDEO. Coșmarul unui careian, încheiat printr-o intervenție chirurgicală în premieră

Închide