Alternativă în Satu Mare. Un mare brand va rezolva criza de muncitori cu srilankezi!


Lanţul de restaurante fast-food McDonald`s va angaja, începând de anul viitor, 30 de srilankezi. Aceştia fac parte dintr-un proiect pilot, la care compania apelează, în contextul deficitului de forţă de muncă din România. O parte dintre aceștia vor ajunge și la noul restaurant construit în Satu Mare, pe Drumul Careiului.

”Aducem srilankezi. Avem un proiect în derulare, sunt în selecţie şi vor începe să lucreze începând cu luna ianuarie. Începem cu un pilon test, învăţăm şi noi, ne obişnuim cu ei, ei cu noi. Aducem iniţial 30 de persoane, însă planificăm să continuăm”, a declarat, pentru wall-street.ro, Irina Ignătescu, director de resurse umane în cadrul McDonald`s.

Pentru selecţia acestora, echipa de HR din România a mers personal în Sri Lanka. Angajaţii din Sri Lanka vor lucra cu un contract pe perioadă determinată de doi ani, cu posibilitatea de prelungire. Pe lângă salariu, angajaţilor srilankezi li se va asigura şi cazarea în România.

“Da, sunt costuri mari, dar, pe de altă parte, şi nevoia de a avea oameni în restaurante este mare. Este mare pierderea şi atunci când iei un om, îl formezi, ca după 2-5 luni să îl pierzi”, a precizat reprezentatul McDonald`s.

Reamintim faptul că a început construirea viitorului restaurant McDonald`s, în parcarea supermarket-ului Kaufland, situat pe Drumul Careiului.  Investitorul intenționează să deschidă viitorul fast-food McDonald`s până în data de 19 decembrie 2019, potrivit informațiilor PresaSM. Având în vedere că toate utilitățile sunt în imediata apropiere, plus că terenul este în mare parte amenajat, lucrările s-ar putea finaliza în circa două luni fără mari probleme.

PresaSM anunța la începutul acestui an că noua locație a restaurantului MCDonald`s va fi pe Drumul Careiului, în parcarea celor de la Kaufland. Informația a fost confirmată de către reprezentanții investitorului: ”Locația va fi în incinta parcării Kaufland Satu Mare”. 

McDonald’s la Satu Mare

Și în luna ianuarie, redacția PresaSM a reușit să obțină un punct de vedere din partea reprezentanților McDonald`s. Aceștia au confirmat și la acea dată că sunt ”în discuții avansate cu parteneri locali”.

”Putem confirma că purtăm discuții avansate cu parteneri locali. Ne dorim ca Satu Mare să fie unul dintre orașele în care ne aflăm și ne concentrăm eforturile pentru ca acest lucru sa devină realitate cât mai repede. Suntem implicați în mai multe negocieri privind potențiale noi restaurante din țară”, a declarat – pentru PresaSM – reprezentantul Graffiti PR, noua agenție de comunicare pentru McDonald’s în România.

Un astfel de parteneriat între Kaufland și McDonald’s există deja în Focșani. Vă prezentăm imaginile. Există șanse ca și cel de la Satu Mare să arate astfel.7 Comments on "Alternativă în Satu Mare. Un mare brand va rezolva criza de muncitori cu srilankezi!"

 1. Tineri avem destui, deci forță de muncă avem, problema e că nu vor să muncească. Avem și asistați sociali care nu vor să lucreze că vezi că au drepturi. Iar dacă-i angajează cineva, vor fura, devin atisociali ca să fie dați afară și astfel solicitând iar ajutorul social. Să vedem noul guvern cum rezolvă problemele sociale. Importăm forță de muncă ieftină să plătim ajutoare pentru potențialii votanți. Deșteptă-te române.

  View Comment
 2. EU SUNT FAN AL RESTAURANTULUI DAR DACA VOR FI STRAINI NU VOI FRECVENTA RESTAURANTUL

  View Comment
 3. Atunci să vă cumpere ăia din sirilanka mâncarea. Eu de la mc sm nu o sa cumpar.

  View Comment
 4. Stimate anonim, tineri avem destui si multi dornici de munca, insa munca platita decent, nu o mizerie de 1500 lei/luna, precum, intuiesc (dupa frustrarea pe care ti-o exprimi vadit fata de refuzul lor de a lucra pe nasturi) tu ai remunera un angajat la firma ta. Daca primaria aproba un astfel de lucru in Satu Mare, sper sa fie drastic sanctionati electoral. Orasul asta are nevoie de dezvoltatori cu o viziune pe termen mediu si lung, nu oportunisti si pacalici care sa-si umfle buzunarele si mai apoi sa investeasca profitul in vacante si masini de lux, iar beneficiul comunității sa fie zero barat! Cat despre asistati sociali, priviti pe cine votati. Il aveti pe cel mai scump asistat social la Cotroceni, unde paraziteaza cu nerusinarea unei tenii de 5 ani si isi face campanie electorala de tot atata timp pe banii contribuabililor!

  View Comment
 5. Decât să angajeze localnici și să le de-a un salariu decent, mai bine aduc de la 6000 de kilometri niște oameni necăjiți, dispuși să lucreze pentru un salariu de nimic. Nu este de mirare că cetățenii români pleacă în Occident. La salariul oferit aici, vor avea o pensie de nimic la bătrânețe. Deci este complet imoral, incorect și nerușinat ce face patronul din România. Ar face orice să câștige fără să plătească!

  View Comment
 6. Gică Contra | noiembrie 2, 2019 at 18:19 |

  Pentru cei care vin să lucreze în România este ocazia de a scxăpa de sărăcie. Exact cum merg românii să lucreze în străinătate, exact așa vin ei să lucreze în România. Nu faceți decât să demonstrați cât sunteți de xenofobi. CE rău v-au făcut sărmanii ăia? Dacă vreun cunoscut de-al vostru ar fi fost tratat astfel în străinătate săreați la gâtul celor care făceau acest lucru. Sunteți patetici. Imoral, incorect și nerușinat, nu-i așa? Oare milioanele de români din occident nu fac la fel? Nu lucrează (marea majoritate) pe salarii mai mici decât ale băștinașilor? Și. totuși le convine pentru că sunt mai mari (salariile) decât în țara natală. Sunteți niște iprocriți.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investiție
FOTO. Firma de IT din Satu Mare care a reușit să își asigure singură energia!

Închide