Peste 5.000 de asistați social în județul Satu Mare. Trăiesc din pomeni electorale

Județul Satu Mare se poate ”lăuda” că are un număr de 5.066 de persoane asistate social. Cel puțin potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pe anul 2017. Numărul persoanelor asistate social este în scădere față de anul 2016, atunci când au fost înregistrate un număr de 6032 persoane asistate social. Drama și mai mare este că doar 2% dintre asistații social reușesc să își găsească un loc de muncă.

În schimb, Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Satu Mare refuză să dea pomană asistaților social, aceștia fiind obligați să presetze muncă în folosul comunității.

Astfel, în cursul lunii februarie, Poliția Locală a organizat, în baza Protocolului de colaborare încheiat cu Serviciului Public de Asistenţă Socială, 15 acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, activități de curățenie, ocazie cu care s-au strâns 18 metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie 5 persoane beneficiare de ajutor social.


locuri de munca satu mare

1 Comment on "Peste 5.000 de asistați social în județul Satu Mare. Trăiesc din pomeni electorale"

  1. SANTA CLAUS | martie 21, 2018 at 19:24 |

    PUTORI

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre asistat social
FOTO. Primarul care a avut ”curajul” să scoată asistații la săpat canale și strâns mizeria

Închide