PLAN de reconfigurare masivă a parcărilor în municipiul Satu Mare. Cum s-ar putea parca


Potrivit unui studiu comandat de Primăria Satu Mare, parcările pe stradă produc congestii ale traficului, blocaje și scăderi ale vitezei de deplasare. Conform documentului, este necesară eliminarea sau reconfigurarea parcărilor pe stradă.

Mai exact, reconfigurare “în lung” în loc de parcările existente “în spic”, acolo unde e cazul, iar în același timp sunt necesare amenajarile de parcări supraetajete, hidraulice, în zonele dintre blocurile de locuințe.

În concluzie, pentru a putea ameliora şi eficientiza gestiunea parcărilor în municipiul Satu Mare va fi nevoie de diversificarea şi extinderea sistemului de tarifare (parcare prin SMS, tichete preplătite etc.), dar şi transformarea parcărilor perpendiculare sau în spic de pe principalele artere rutiere în parcări orizontale (în lungul străzii) folosite ca delimitare pentru pistele biciclete.

Parcările neamenajate reprezintă a doua problemă ca importanţă, ceea ce înseamnă că fizic, există loc pentru staţionarea autovehiculelor dar că acestea nu sunt amenajate și semnalizate corespunzător, suprafeţele fiind de cele mai multe ori de pământ sau pietriș, contribuind masiv la poluarea orașului.1 Comment on "PLAN de reconfigurare masivă a parcărilor în municipiul Satu Mare. Cum s-ar putea parca"

  1. Să vezi distracție dacă se va pune în aplicare. Sunt o grămadă de “șoferi” care nu știu să parcheze lateral. Problema în circulația din SM este în capul șoferului. Și sunt prea multe mașini la nivelul populației și transportul public este superpraf, ca să nu spun inexistent. Și cel puțin jumate din șoferi se cred Schumacher. Asta până la proba contrarie.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Locală
FOTOGALERIE. Un sătmăren s-a blocat în casă. Soția a chemat pompierii, care au spart ușa

Închide