PNL, primul partid care și-a lansat programul politic pentru Europarlamentare


Preşedintele Organizației Județene Satu Mare a PNL, Adrian Albu, deputatul PNL de Satu Mare Romeo Nicoară, împreună cu vicepreşedintele național al PNL Adrian Oros au prezentat astăzi programul politic al formațiunii politice, denumit ”Profesioniști în Parlamentul European”. 

Liberalii au accentuat cele două direcții mari în care va acționa mandatul europarlamentarilor liberali și anume reducerea decalajelor dintre România și celelalte țări europene și obținerea de către România a unui buget alocat pe următorul exercițiu financiar cel puțin la fel de mare ca cel din exercițiul anterior, completat de simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene.

PNL propune un model de dezvoltare a României cu fonduri europene bazat pe succesul administrațiilor liberale din toată țara. Este exemplul concret de valorificare a beneficiilor apartenenței României la Uniunea Europeană, exemplu care poate fi extrapolat la nivelul întregii țări.

Temele centrale ale proiectului PNL pentru România au fost declinate pe verticală și cuprind obiective standard de dezvoltare economică. Concret, PNL a asumat public faptul că va rezolva cu ajutorul fondurilor europene subiecte de larg interes public. Astfel, se va urmări finanțarea lucrările pentru autostrăzile Pitești-Sibiu, Comarnic-Brașov, Târgu Mureș-Iași-Ungheni, drumul expres Craiova-Pitești și șoseaua de centură a Capitalei, construcția și dotarea a trei spitale regionale până în 2024, subvenții mărite pentru agricultori la nivelul mediu din UE, dublarea fondurilor pentru cadastrare, conectarea tuturor orașelor României la rețeaua de distribuție a gazelor până în 2024, reabilitarea termică a 500.000 de apartamente cu bani europeni și consolidarea tuturor clădirilor rezidențiale încadrate în clasa seismică I.

Liberalii și-au stabilit obiective care vizează dezvoltarea durabilă, implică măsuri care pun accent pe educație, cercetare, modernizarea administrației și sprijin pentru IMM-uri, conectarea tuturor universităților și liceelor la internet de mare viteză cu fonduri europene, redeschiderea școlilor de meserii după modelele de succes din Europa, inclusiv pentru domeniile digitale, acordarea a 20.000 de burse Erasmus/an pentru studenții români și a 40.000 de bilete de tren gratuite pentru tinerii români care vor să călătorească în Europa.

S-a pus accent pe crearea sau aducerea la standarde europene a 10 institute de cercetare și atribuirea de granturi de 50.000 de euro pentru cercetare academică. Liberalii doresc digitalizarea completă a administrației, promovarea brandurilor românești în Uniunea Europeană și finanțarea din fonduri europene a unui program pentru inovare destinat IMM-urilor.

Apartenența PNL la cea mai mare familie politica europeană, Partidul Popularilor Europeni, și faptul că PNL este cel mai important partid românesc în Europa reprezintă garanția că angajamentele vor fi abordate cu seriozitate și vor primi soluții și rezolvare în mandatul viitor al Parlamentului European.

(*Comandat de Partidul Național Liberal, cod mandatar financiar ‪41190007)1 Comment on "PNL, primul partid care și-a lansat programul politic pentru Europarlamentare"

  1. Dingdong | mai 16, 2019 at 11:01 |

    Kk-m-as pe ”programul” lor !! Oricum nu s-ar observa,pentru ca programul e kkniu !!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Albu, deputat Romeo Nicoara
Contraatac PNL Satu Mare: Prețurile cresc, iar PSD minte cum respiră

Închide