Prefectul Bud: ”Rând pe rând, fabricile s-au cam oprit, mai sunt câteva în funcțiune”

Prefectul Radu Bud a făcut o radiografie pragmatică a stării economice a județului Satu Mare și le-a cerut tuturor factorilor responsabili de la vârful instituțiilor statului să se conformeze noii situații, odată cu decretarea stării de urgență și le-a cerut responsabilitate și curaj în a lua decizii corecte și rapide.

”Situația economică la ora actuală este cea mai îngrijorătoare, deoarece o serie de societăți comerciale și-au închis activitatea. Pe lângă cele care sunt supuse legii situației de urgență, sunt și celelalte care s-au închis datorită lipsei de comerț sau posibilității de a trimite marfă, materiale, materii prime către alte țări. Toți aceștia alături de angajații săi se vor regăsi în aceste zile în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. (…) 

Legat de domeniile agricultură și construcții, domenii care sunt în funcțiune și sperăm să treacă cu bine peste această perioadă, încercăm să le protejăm. Satu Mare are extrem de multă activitate în domeniul automotive. Rând pe rând, fabricile s-au cam oprit, mai sunt câteva în funcțiune, astfel că în următoarele zile este posibil să avem un aflux din partea aceasta.

M-aș bucura să nu se întâmple acest lucru, tocmai de aceea funcționează transportul rutier de marfă prin punctele de frontieră cu prioritate. Lucrările la cel mai mare șantier din județ, șantierul centurii orașului, continuă. De asemenea, sunt lucrările mici care funcționează în oraș își continuă activitatea și nu putem decât să ne bucurăm și nu ne rămâne decât să-i încurajăm pe cei care mai reușesc să funcționeze în această perioadă de criză” – prefectul Radu Bud.

Prefectul a tras un semnal de alarmă cu privire la persoanele aflate în autoizolare care, începând de azi, prin ordin comun, și echipaje mixte formate din polițiști și jandarmi, vor fi verificați la domiciliu. Prefectul le-a solicitat directorilor de deconcentrate să se adapteze situației care se poate schimba de la o oră la alta și să fie responsabili.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în cadrul unei conferințe de presă o serie de măsuri care să vină în sprijinul sectorului economic și să îi ajute și pe angajații care au fost trimiși în șomaj tehnic.


SURSA: Comunicat de presă Prefectura Satu MareFii primul care comentează! despre "Prefectul Bud: ”Rând pe rând, fabricile s-au cam oprit, mai sunt câteva în funcțiune”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.