Președintele PNL Satu Mare: Nu vom fi remorca UDMR. Exclus alianță cu PSD

Conducerea Organizației Județene Satu Mare a PNL, prin președintele Adrian Albu și deputatul Romeo Nicoară au susținut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de declarații cu privire la teme politice naționale și locale.

Președintele Adrian Albu a precizat că PNL își va apăra corect șansele în următoarele alegeri locale și că liberalii nu vor fi o ”remorcă a UDMR”. Albu a mai precizat că în acest moment nu există nicio negociere cu vreun alt partid, dar exclude orice posibilitate de dialog cu PSD.

”Indiferent de părerile unor colegi, în acest moment nu există niciun fel de negociere cu niciun fel de alt partid. Despre această chestiune ne vom exprima când va apărea o asemenea alianță. În Satu Mare, PNL este pe locul doi în opțiunea cetățenilor după UDMR. Iar eventualele înțelegeri vor fi făcute doar cu partidele de dreapta, este exclusă orice alianță cu PSD. (…) Noi nu vom face niciodată vreo alianță cu PSD, cu cei de stânga, am spus-o, o repet și o întăresc. (…) Chiar dacă suntem astăzi într-o colaborare, că nu suntem într-o alianță, cu cei de la UDMR, PNL înțelege să-și apere de la egal la egal șansele la viitoarele alegeri locale. (…) Dar, să fie clar, nu vom umbla cu remorca UDMR-ului, ca să punem punctul pe i”, a spus Adrian Albu. 

În altă ordine de idei, Adrian Albu a mai precizat că România este printre puținele țări din Uniunea Europeană care a înregistrat o creștere economică în primul trimestru din 2020, respectiv 2,9 la sută. Cu toate că anul trecut s-a înregistrat un deficit bugetar de 4,6 la sută.

“Afectarea economică va fi mai scăzută la noi în țară. Au fost măsuri de sprijinire a economiei, cum ar fi susținerea șomajului tehnic, în cuantum de 75 la sută din salariul inițial. La care se vor mai adaugă și alte măsuri concrete. Guvernul va direcționa foarte multe fonduri, fie din bugetul național fie din fonduri europene, către obiective de investiție precum cele opt spitale regionale. Mai vorbim de autostrăzi, mai ales de segmente de pe Autostrada Transilvania”, a precizat Adrian Albu.

La rândul său, deputatul Romeo Nicoară a precizat că în toată această criză sanitară și economică, România nu este singură, Uniunea Europeană acordând un ajutor financiar extrem de mare.

“Din fonduri europene, alocate pe exercițiul financiar 2014 – 2020, peste un miliard și jumătate de euro au fost folosiți pentru depășirea problemelor economice și sociale din România. La care se vor adăuga și alți bani. Dovadă că România nu este singură și prin acel plan de redresare al Europei, României fiindu-i alocată suma de 33 miliarde de euro, din care 20 de miliarde reprezintă sume nerambursabile, iar restul reprezintă împrumuturi”, a declarat deputatul Romeo Nicoară. 

 

Fii primul care comentează! despre "Președintele PNL Satu Mare: Nu vom fi remorca UDMR. Exclus alianță cu PSD"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Adrian Albu, COVID-19 Satu Mare, deputat Romeo Nicoara
Politizare pe față a Prefecturii Satu Mare. Președintele PNL critică șeful de cabinet al prefectului

Închide