Primăria Carei are planuri mari cu castelul! Vrea să îl transforme într-o ”mină de aur”

Castelul Karolyi va fi transformat într-o ”mină de aur”. Cel puțin aceasta este intenția Primăriei Carei a Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. După cinci ani de la reabilitare, în care nu au avut să perceapă niciun fel de taxe, administratorii castelului vor acum să încaseze cât mai mulți bani din vizitarea castelului de către turiști. Al căror număr crește de la un an la altul!

Prima propunere se referă la preluarea de către Consiliul Local, respectiv a Primăriei, a administrăriii expozițiilor ”Careiul de altădată” și ”Expo Africa”, expoziții gestionate de Muzeul Județean – secția Carei. A doua propunere se referă la angajarea de personal nou pentru posturile de ghid turistic interior, exterior, muzeograf, gestionar- supraveghetor.

”Prin aceasta se cere să preluăm bunurile Muzeului Județean, adică să ne facem muzeu propriu în castel”, a explicat primarul Eugen Kovacs.

Printre propunerile înaintate figurează perceperea de bilete pentru vizitarea castelului, deschiderea unei cafenele pentru vizitatori, a unui magazin de suveniruri, deschiderea pentru turiși a bastionului principal, deschiderea unei expoziții de științe ale naturii a cercetătorului Karácsonyi Károlyi, respectiv instituirea unor taxe pentru expozițiile cu vânzare.

”Este momentul să considerăm castelul Károlyi ca un obiectiv turistic aducător de venituri”, a adăugat directorul Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Dragoș Georgescu.

Propunerile înaintate urmează să fie studiate de către consilierii locali, urmând să fie luată o decizie în privința lor într-una din viitoarele ședințe ale Consiliului Local Carei.

Fii primul care comentează! despre "Primăria Carei are planuri mari cu castelul! Vrea să îl transforme într-o ”mină de aur”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Carei
Gafă sau sfidare?! Bust al unui poet român, dezvelit fără simboluri românești, doar maghiare

Închide