Primăria Satu Mare a învins Prefectura în instanță. Dreptate pentru sute de cetățeni

Primarul municipiului a anunțat că Primăria a câștigat procesul cu Prefectura Satu Mare. Consiliul Local adoptase o hotărâre pentru a face ordine în zona Bercu Roșu. HCL-ul a fost atacat în contencios administrativ de Prefectura Satu Mare.

Primarul municipiului a anunțat într-o conferință de presă că a câștigat procesul cu Prefectura Satu Mare. Disputa a apărut după ce o hotărâre a Consiliului Local își propunea să facă ordine în zona Bercu Roșu.

“A trecut un an de la adoptarea hotărârii 243 pentru atribuirea denumirilor pentru 13 străzi din Bercu, inscripționate bilingv. Prefectura a atacat în instanță, cu toate că în ultimii cinci ani Prefctura a tot pierdut procesele cu Primăria pe această temă. Cetățenii așteptau să se faca ordine, căci nicio ambulanță sau pompierii nu știau unde să intervină. Avem acum sentința definitivă și facem inscripționarea străzilor bilingv,” a spus primarul municipiului.Mărul discordiei a devenit astfel elaborarea nomenclatorului stradal pentru zona Bercu Roșu.

Practic, Consiliul Local Satu Mare, în 26 octombrie 2017, a decis în unanimitate luarea unor măsuri concrete în sprijinul cetățenilor din Bercu Rușu care solicitau de ani de zile obţinerea adreselor necesare pentru înscrierea acestora în actele de identitate. Hotărârea Consiliului Local Satu Mare a fost atacată în 5 decembrie 2017, fără procedură prealabilă, în contencios administrativ de Instituția Prefectului. Astfel, pe durata derulării procesului, aplicarea HCL a fost suspendată.

Nu doar cetățenii au solicitat elaborarea unui nomenclator stradal. Ambulanța, pompierii și polițiștii aveau dificultăți în a răspunde la solicitările venite din zonă, tot din cauza lipsei nomenclatorului.Fii primul care comentează! despre "Primăria Satu Mare a învins Prefectura în instanță. Dreptate pentru sute de cetățeni"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Bercu Roșu, municipiul Satu Mare
RotaHack 2018! Premii de mii de euro și plimbări cu Ferrari-ul în Satu Mare

Închide