Primarul Kereskényi: “Premierul Viorica Dăncilă nu și-a respectat promisiunea”


Primarul Kereskényi Gabor se declară nemulțumit de noua variantă a Codului Administrativ. Mai mult, edilul municipiului Satu Mare spune că varianta preferată de Guvern nu va ajuta administrațiile locale, așa cum s-ar fi întâmplat cu modificările trecute prin Parlament. În această situație, spune primarul, există semne de întrebare dacă premierul își va respecta cuvântul atunci când vine vorba de banii în plus la buget pe care ar urma să îi primească unitățile administrative. 

Primarul municipiului Satu Mare se declară nemulțumit de modificările aduse Codului Administrativ. Kereskényi subliniază că a primarii au primit promisiuni în urmă cu o săptămână că va fi adoptată varianta trecută prin Parlament, cea care a fost și discutată cu edilii.

“Premierul Viorica Dăncilă nu și-a respectat promisiunea făcută în urmă cu o săptămână în fața primarilor de municipii din România de adopta Codul Administrativ în forma aprobată de Parlamentul României. Codul Administrativ în varianta Guvernului nu este nicidecum favorabil administrației publice locale, așa cum s-a lăudat doamna premier. Varianta adoptată de Parlament fusese discutată cu asociațiile primarilor de municipii, orașe și comune și ar fi ajutat cu adevărat procesul de eficientizare a administrației publice locale și de apropiere a cetățeanului de autoritățile locale,” spune primarul municipiului Satu Mare într-o postare pe Facebook. 

Decizia luată de Guvernul Dăncilă ridică semne de întrebare și cu privire la celelalte promisiuni făcute primarilor.

“În aceste condiții, mă întreb dacă și celelalte promisiuni făcute de doamna Dăncilă în fața primarilor de municipii vor fi respectate, îndeosebi cele privind compensarea pierderilor financiare înregistrate de municipiile din România în acest an,” mai spune primarul din Satu Mare.

Kereskényi Gabor a participat la o întâlnire de lucru cu Viorica Dăncilă, iar edilul a anunțat atunci că premierul a dat asigurări cu privire la compensarea pierderilor suferite de bugetele locale în urma modificării legislației fiscale.2 Comments on "Primarul Kereskényi: “Premierul Viorica Dăncilă nu și-a respectat promisiunea”"

  1. Badea Gheorghe | iunie 27, 2019 at 16:15 |

    @Anonim: Nu vrea mă, nu vrea!
    A spus-o clar, ea nu demisionează!
    N-a înțeles nimic din votul de la europarlamentare! În restul europei, alți șefi de guvern și-au dat demisiile, dar veorica vida nu vrea!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
FOTO. Cum încearcă Primăria Satu Mare să readucă acasă tinerii. Sute de studenți interesați

Închide