Primarul Kereskényi, întâlnire cu Viorica Dăncilă. Ce promisiuni a primit din partea premierului

Reprezentanții Asociației Municipiilor din România, din care și Satu Mare face parte, s-au întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă. AMR a mers cu o listă de revendicări și au primit asigurări din partea prim-ministului că situația bugetelor locale va fi rezolvată. 

La întâlnire a participat și primarul municipiului Satu Mare, care a fost de acord cu lista de revendicări înaintată de AMR.

“Alături de colegii primari de municipii, am cerut premierului Viorica Dăncilă să fie reparate erorile din ultimii doi ani și care au afectat puternic bugetele municipiilor din România,” a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Care au fost solicitările primarilor

1. Reglementarea compensării pierderilor pe care administrațiile publice locale le înregistrează în lunile ianuarie-martie, perioada în care au fost alocate cote de 41,75% în loc de 60%.
2. Alocarea de resurse financiare prin rectificarea bugetară astfel încât să se păstreze capacitatea financiară a bugetelor locale cel putin la nivelul anului 2017.
3. Aprobarea Codului Finanțelor Publice Locale cu includerea în acest act normativ a cotelor din semestrul IV ce revin administrației publice locale , în procent fix și garantat pe 7 ani.
4. Luarea unor măsuri legislative în regim de urgență, pentru combaterea efectelor negative pe care OUG nr. 114/2018 le are asupra bugetelor locale : asigurarea de la bugetul de stat a creșterii valorii proiectelor cu finanțare europeana și guvernamentală, compensarea pierderilor rezultate din aplicarea cotei 0 pentru impozitul pe veniturile obținute de cei ce își desfășoară activitatea în construcții, clarificarea prevederilor cuprinse în instrucțiunile ANAP privind actele adiționale rezultate în urma aplicării OUG nr. 114/2018.
5. Transparentizarea activității ANAF și crearea prin lege a posibilității ca să aibă acces permanent la informațiile privind colectarea TVA din toate sursele : contribuabili mici, mijlocii, mari, pensii.

În urma discuțiilor, spune Kereskényi, premierul a oferit asigurări că primarii își vor primi banii pierduți prin modificările aduse legii.

“Analiza execuției bugetului local după primul trimestru arată un deficit important și confirmă cele sesizate de primarii de municipii pe parcursul dezbaterilor la Legea Bugetului. La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria doamna prim-ministru ne-a promis compensarea pierderilor înregistrate în primele 3 luni referitoare la cotele din impozitul pe venit, revizuirea OUG 114/2018 precum și aprobarea Codului Administrativ – varianta adoptată în Parlament,” a precizat Kereskényi Gabor despre întâlnirea cu Dăncilă.Fii primul care comentează! despre "Primarul Kereskényi, întâlnire cu Viorica Dăncilă. Ce promisiuni a primit din partea premierului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor
FOTOGALERIE. Piața Mică, schimbată radical. Investiție de sute de mii de euro

Închide