Pro România Satu Mare: ”2019, un an foarte bun. Le mulțumim sătmărenilor”


Conducerea Pro România Satu Mare și-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul politic pe acest an. Succes pe toate liniile, acesta a fost termenul folosit de către liderii Pro România. Atât în ce privește organizarea în județ, prin înființarea a 20 de organizații locale, cât și din perspectiva rezultatelor obținute în alegeri.

Deputatul Petric: ”Suntem în creștere în opțiunile electorale”

Deputatul Octavian Petric – coordonatorul Pro România Satu Mare – a precizat că anul 2019 a fost un an foarte bun pentru formațiunea politică de centru-stânga, iar pentru alegerile de anul viitor partidul va avea candidați în toate localitățile.

”2019 a fost anul confirmării pentru Pro România. Avem organizații active în aproape toate localitățile din județ, iar la alegerile din acest an ne-am clasat în media partidului la nivel național, dar peste organizațiile din județele vecine. (…) Pentru alegerile locale ne propunem să avem candidați în toate localitățile, atât la primărie cât și la consiliul local. Ne bucurăm că suntem în creștere în ce privește opțiunile electoratului”, a declarat Octavian Petric. 

În ce privește planurile de viitor, Octavian Petric a conchis: ”Anul viitor vom organiza și conferința de alegeri, iar în 20 ianuarie 2020 vom organiza la Satu Mare o conferință regională, cu organizațiile din județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Bihor”.

Ciprian Ardelean: ”Nu avem persoane criticabile”

Purtătorul de cuvânt al Pro România, avocatul Ciprian Ardelean, a arătat că tot mai multe persoane doresc să se înscrie în formațiunea pe care o reprezintă. Acesta a precizat, însă, că toți vor fi supuși unei analize, astfel încât să nu se regăsească în cadrul organizației ”persoane criticabile”.

”Anul acesta a fost unul foarte bun pentru Pro România. La Satu Mare am pornit de la zero, obținând în alegeri rezultate bune spre foarte bune. Și asta pentru că pe listele noastre nu s-au găsit oameni criticabili. Multe persoane vor să se înscrie în Pro România, inclusiv din alte partide, dar toți vor fi supuși unei analize. Fiindcă noi facem un alt tip de politică”, a arătat Ciprian Ardelean. 

Adrian Farcău: ”Noi promovăm oameni pregătiți”

Liderul Pro România Tășnad, Adrian Farcău, a subliniat de ce – din punctul său de vedere Pro România este un partid aparte. Potrivit liderului tășnădean, formațiunea politică va avea un ”departament de selecție și pregătire a candidaților pentru alegerile locale”. Astfel încât să ajungă pe funcțiile eleigibile doar persoanele pregătite.

”Pro România este o construcție pe termen lung. Chiar dacă nu vom ajunge prea repede la guvernare, oamenii vin la noi. Pentru că oamenii nu vin la noi pentru funcții, ci pentru că vor să schimbe ceva. Pentru alegerile locale de anul viitor, Pro România va avea un departament de pregătire și selecție a candidaților. Astfel încât toți candidații pentru primării și consilii locale să fie pregătiți, să cunoască toate aspectele ce țin de legislație, de administrație”, a conchis Adrian Farcău. 

 Fii primul care comentează! despre "Pro România Satu Mare: ”2019, un an foarte bun. Le mulțumim sătmărenilor”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Octavian Petric
Deputatul Octavian Petric a votat pentru acordarea de vouchere de vacanță pentru angajații din mediul privat

Închide