Procurorii au făcut publice acuzațiile în cazul polițistului și funcționarei, suspectați de luare de mită

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a inculpaților D.C. Ciprian Ioan și D.C. Monica Gheorghina, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

D.C. Monica Gheorghina și D.C. Ciprian Ioan nu au răspuns solicitărilor telefonice ale reporterilor PresaSM pentru a formula un punct de vedere. 

Redăm mai jos comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare:

În cauză s-a reținut că inculpatul D. C. C. I., în calitate de agent de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, a pretins și primit în perioada martie 2016 – ianuarie 2019 în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea H. I. suma totală de 100 de euro și 3.000 de lei, în legătură cu îndeplinirea și neîndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului.

De asemenea, inculpatul D. C. C. I., în calitate de agent de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în perioada 2017 – 2018, a acceptat să primească în baza aceleiași rezoluții infracționale de la denunțătoarea V. E., în legătură cu îndeplinirea atribuțiile funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoarea totală de 360 de lei.

Totodată, s-a reținut că inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în cursul anului 2018, a primit și pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea C. C. M., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 360 de lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în perioada 2015 – 2019, a pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea Z. E., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală 4.000 de lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în cursul anului 2018, a pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătoarea S. M. E., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, folosința unui bun și un bun în valoare de 55 lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în perioada 2011 – 2018, a acceptat și pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătorul S. R. D., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 6.000 de lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în perioada 2013 – 2019, a primit în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătorul H. R., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, un bun în valoare de 100 lei și suma totală de 1.200 lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în data de 7.11.2017, a luat de la denunțătoarea J. T. A., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare de 900 lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, perioada 2015 – 2018, a pretins în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătorul O. I., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 400 lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în data de 3.12.2018, a pretins două bunuri de la denunțătoarea K. M., din care a primit doar un bun în valoare de 75 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în cursul lunii decembrie 2018, a pretins de la denunțătoarea G. R. V., bunuri în valoare totală de 1280 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, în data de 24.12.2018, a acceptat să primească de la denunțătorul B. V., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 185 lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, a primit în baza aceleiași rezoluții infracționale, de la denunțătorul K. C., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 96 de lei.

Inculpata D. C. M. G., în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, a pretins și primit în cursul lunii decembrie 2018, de la denunțătoarea Ș. T., în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor funcționale stabilite prin fișa postului, bunuri în valoare totală de 36 lei.

Dosarul a fost trimis spre soluționare la Tribunalul Satu Mare. La soluționarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare

Precizăm că această etapa a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Sursa: Comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Fii primul care comentează! despre "Procurorii au făcut publice acuzațiile în cazul polițistului și funcționarei, suspectați de luare de mită"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare
Ce spun procurorii despre polițistul acuzat de luare de mită. Cum ar fi luat mita, în opinia procurorilor

Închide