Protest pe Autostrada Codrului. Ce spune Pataki despre o eventuală participare


Codrenii anunță un nou protest în cursul zilei de joi. Protestatarii își dau întâlnire tot la biserica din Amați, potrivit unei postări făcute pe grupul “Uniți pentru Autostrada Codrului”. Administratorul grupului a precizat că la noul protest ar putea participa și președintele CJ Pataki Csaba, dar liderul a declarat pentru PresaSM că nu a primit o invitație oficială. Președintele a mai spus și că este pregătit să meargă să vorbească cu cetățenii.

Într-o postare făcută pe grupul de protest “Uniți pentru Autostrada Codrului”, sătmărenii anunță o nouă acțiune în cursul după-mesei de joi, când la protest ar putea participa și președintele Consiliului Județean Pataki Csaba.

Contactat de PresaSM, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a precizat că nu va participa la acțiunea de protest pentru că nu dorește ca prezența să fie interpretată într-o notă politică având în vedere campania pentru alegerile locale.

“Pe mine nu m-a invitat nimeni. Nu știu nimic de nicio invitație, dar dacă oamenii mă vor invita, eu mă voi duce. Țin să subliniez că la invitația politicienilor nu răspund,” a spus Pataki Csaba pentru PresaSM.

Șeful CJ a precizat că a auzit de invitații lansate pe grupuri de socializare, dar nu sunt informații oficiale în acest sens.

Actuala conducere a CJ Satu Mare este considerată principala responsabilă de starea proastă în care se află DJ193A. Oamenii i-au acuzat pe președintele și vicepreședintele CJ de tergiversare, spunând că nu au găsit pârghiile legale pentru ca proiectul de modernizare să fie continuat de alte firme. Nici lucrările de reabilitare promise, care ar fi trebuit să ușureze viața șoferilor până la soluționarea problemelor legale, nu au avut efectul scontat, au argumentat cetățenii deserviți de drumul județean. Ele nu au dus la îmbunătățirea situației și nici nu s-au derulat potrivit graficului promis.

Dacă cele mai multe proteste au avut loc pe drumul județean, în cursul lunii trecute, sătmărenii au protestat și în municipiul Satu Mare, sperând ca astfel să atragă atenția autorităților asupra situației de pe DJ193A.

Oamenii se plâng că își distrug mașinile pe drumul plin de cratere, iar în localități, praful de pe carosabil face aerul irespirabil, punându-le sănătatea în pericol. În plus, sătmărenii se confruntă și cu probleme în ceea ce privește accesul la serviciile de transport. Echipajele medicale, pompierii și polițiștii au dificultăți atunci când trebuie să răspundă apelurilor la intervenții.Fii primul care comentează! despre "Protest pe Autostrada Codrului. Ce spune Pataki despre o eventuală participare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare, Pataki Csaba
Consiliul Județean Satu Mare face primul mall cultural din România. Inclusiv cu cinematograf

Închide