ATENȚIE, campanie de înșelătorie pe Facebook! La ce tebuie să fiți atenți

campanie de înșelătorie pe Facebookcampanie de înșelătorie pe Facebook

Campanie de înșelătorie pe Facebook. Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică atenționează asupra unei tentative de phising derulată pe Facebook. Utilizatorilor li se solicită numele de utilizator și parola de Facebook pentru a accesa articole. 

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează asupra unei campanii de phising pe Facebook. Mai mulți utilizatori au raportat faptul că au primit mesaje de la prieteni cu link-uri către articole legate de accidente. Când încearcă să acceseze articolul, site-ul le solicită numele de utilizator și parola de Facebook. CERT-RO avertizează că se poate observa foarte clar faptul că nu este vorba despre site-ul Facebook.

“Recent, pe conturile social media ale CERT-RO am primit notificări de la persoane care au fost etichetate de prieteni din cadrul rețelei în postări care făceau referire la unele accidente grave. Pentru mai multe detalii, aceștora li se furnizează un link. După accesare, victima este redirecționată către o pagină web unde care ar trebui să-și introducă username-ul și parola corespondente Facebook, pentru a putea vedea respectivele imagini de la accident. Așa cum se poate observa, grafica utilizată de atacatori este evident diferită de cea din pagina de autentificare legitimă, un alt semn de alarmă constituind-ul domeniul afișat, care nu este facebook.com,” arată CERT-RO.

Experții în securitate le recomandă utilizatorii să consulte site-ul cert.ro .  Aici pot învăța cum să se protejeze de înșelătoriile din mediul online.

Phisingul reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale. Datele se obțin folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituțiiFii primul care comentează! despre "ATENȚIE, campanie de înșelătorie pe Facebook! La ce tebuie să fiți atenți"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Facebook
Polițiștii fac apel la cetățeni: Să ne anunțe imediat pe contul nostru!

Închide