Protestul continuă la Tribunalul Satu Mare. Magistrații, îngrijorați

Protestul continuă la Tribunalul Satu Mare, iar magistrații spun că proiectul de abrogare a pensiilor de serviciu încalcă independența justiției și afectează statului judecătorilor. 

Redăm integral comunicatul de presă transmis de magistrații Tribunalului Satu Mare

Tribunalul Satu Mare este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice şi mass-mediei faptul că, luând act cu îngrijorare de recentele declarații publice referitoare la proiectele legislative de abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu a magistraților, din perspectiva încălcării independenței și afectării statutului constituțional al judecătorilor,

Având în vedere adoptarea la data de 28.01.2020 de către Camera Deputaților a Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale,

Adunarea generală a judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare, prin Hotărârile nr. 3/2020 și nr. 4/21.01.2020, a hotărât declanșarea, respectiv continuarea formei de protest constând în suspendarea activității de judecată pe durată nedeterminată, cu excepția judecării cauzelor urgente.

Astfel, în perioada derulării acțiunii de protest, în materie penală vor fi judecate toate cauzele de competența judecătorului de drepturi și libertăți, cauzele cu arestați, precum și măsurile preventive din toate fazele procesuale, iar în materiile civile, litigii cu profesioniști și contencios administrativ și fiscal, după caz, vor fi judecate doar cauzele având ca obiect:
– ordin de protecție;
– ordonanță președințială;
– suspendare provizorie a executării silite;
– sechestru asigurător;
– suspendarea executării actului administrativ, întemeiat pe dispozițiile art. 14 și 15 din Legea nr. 554/2004;
– adopție și adopție internațională;
– plasament;
– înregistrarea ulterioară a nașterii – APEL;
– incidente privind executarea silită a hotărârilor referitoare la programul de vizitare a copiilor minori – APEL;
– desfacerea contractului individual de muncă din motive disciplinare, atunci când se solicită reintegrarea.

Pentru luarea oricărei hotărâri ulterioare ce vizează încetarea formei de protest, modificarea elementelor acesteia sau declanșarea altor acțiuni în acest sens, va fi convocată adunarea generală a judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare, urmând ca publicul să fie informat în timp util cu privire la măsurile adoptate.

3 Comments on "Protestul continuă la Tribunalul Satu Mare. Magistrații, îngrijorați"

  1. Mai bine ar soluționa în timp mai scurt dosarele nu după ani de zile, ceea ce doar în România se poate să prelungești un proces până când fapta se prescrie!!!

    View Comment
  2. Lacomie,tupeu ,necinste ,la un sondaj cu intrebarea aveti incredere,n justitie?1 la.suta.a.raspuns da,atatia infractori are romania.Oamenii onesti nu are increfere in aceasta nomenclatura.

    View Comment
  3. sa fiti platiti cand lucrati nu si zilele de greva ,hotilor

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Tribunalul Satu Mare
Pedeapsă ușoară pentru un criminal din județ: 7 ani pentru omor

Închide