PSD: Nu Ungaria, ci România investește sute de milioane de euro în județul Satu Mare

Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Aurelia Fedorca, președintele Organizației Municipale Satu Mare a PSD, Radu Roca, senatorul Gabriel Leș și deputatul Octavian Petric au susținut astăzi o conferință de presă în care au prezentat bilanțul celor zece luni de la preluarea guvernării.

Conform sursei citate, la nivelul județului Satu Mare, efectele guvernării în cifre înseamnă investiții de sute de milioane de euro în infrastructură.

”Auzim tot felul de discuții cum că Guvernul Ungariei ar investi mai mult decât Guvernul României în municipiul și în județul Satu Mare, declarații fără fundament și rău-intenționate, ca să nu spun altfel, din partea unui angajat al statului român! Chiar dacă în județ suntem oarecum în opoziție, pentru că nu avem nici funcții de viceprimar și nici de vicepreședinte al CJ, vrem să le reamintim sătmărenilor cât de multe investiții finanțează Guvernul PSD în județul nostru. Sunt investiții mari atât ca număr, cât și ca obiective importante finanțate. Sunt investiții istorice – pentru proiecte pe care sătmărenii le așteaptă de 27 de ani”, a precizat Aurelia Fedorca.

Aurelia Fedorca a declarat că prin PNDL 1 au fost finanțate 98 de proiecte aflate în execuție, în valoare totală de 762.324.998 lei. De asemenea, prin PNDL 2 s-a obținut finanțare pentru 123 de proiecte, care se află în diverse faze de întocmire a documentațiilor, în valoare totală de 625,972,484 lei.

Printre proiectele finanțate prin PNDL se numără al treilea pod peste Someș în municipiul Satu Mare și finalizarea lucrrilor la stațiunea Luna Șes. De asemenea, Ministerul Transporturilor a aprobat finanțarea lucrărilor de execuție pentru Centura de ocolire a municipiului Satu Mare, care cuprinde și construcția unui pod cu lungimea de 640 de metri peste râul Someș.

Deputatul Octavian Petric a vorbit despre parcursul acestor proiecte, de care se discută din anii 90, dar concret nu s-a ocupat nimeni de ele.

”În ceea ce privește Centura de ocolire, prin Legea bugetului pe 2015 au fost alocaţi, la solicitarea mea, 2 milioane de lei pentru organizarea licitaţiei, iar în noiembrie 2015 am fost autorul unui amendament la Legea bugetului pe 2016 prin care s-au obţinut 20 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la centură. Am fost bucuros când am văzut în urmă cu nici o lună că încep lucrările. Din punctul nostru de vedere, obiectivul a fost atins, rămâne doar ca administrația locală să urmăreasca ca lucrările să se desfășoare în termen. Sper ca anul viitor să înceapă lucrările și la al treilea pod peste Someș, un alt proiect pentru care s-a acordat finanțare în urma amendamentelor depuse de mine și a eforturilor ulterioare depuse împreună cu colegii mei”, a declarat deputatul Octavian Petric.

Important de reținut, ambele sunt proiecte finanțate de Guvernul PSD, proiecte pe care echipa PSD Satu Mare și le-a asumat și în cadrul campaniei electorale de anul trecut.

Senatorul Gabriel Leș a prezentat situația absorbției fondurilor europene, sector în care s-au făcut progrese remarcabile. Astfel, de la zero absorbție fonduri europene, s-a ajuns la 933 milioane euro plăți către beneficiari, deblocarea proiectelor de infrastructură majoră- 2,5 mld euro și 5,8 mld euro – valoarea contractelor de finanțare pentru toate programele.

Senatorul Gabriel Leș a mai arătat că la nivelul județului Satu Mare, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, au fost plătiți în acest an circa 27 milioane euro atât beneficiarilor privați pentru proiecte din domeniile agricole și non – agricole cât și pentru instituții publice. În acest moment, se află în diverse faze 40 de proiecte ale unor beneficiari publici, fiind vorba despre rețele de apă și canalizare, stații epurare, modernizare și asfaltare străzi, construire grădinițe, etc.

Senatorul Gabriel Leș a făcut și o scurtă trecere în revistă a situației subvențiilor agricole.

”Plata subvențiilor în agricultură este încă o promisiune pe care ne-am respectat-o, iar acest lucru se simte chiar în aceste zile în conturile și buzunarele fermierilor. În Guvernarea PSD+ALDE, România este cea mai eficientă țară în UE în gestionarea subvențiilor agricole, reușind să atragă 99,18 % din fondurile alocate. În octombrie, în mai puțin de două săptămâni au fost distribuite 80% din subvențiile agricole, iar valoarea plăților făcute către 885 de mii de fermieri români a depășit 750 de milioane de euro. Acestea sunt dovezi că muncim serios ca să punem în practică programul de guvernare așa cum am promis!”, a precizat senatorul Gabriel Leș.


locuri de munca satu mare

4 Comments on "PSD: Nu Ungaria, ci România investește sute de milioane de euro în județul Satu Mare"

 1. Fratele lui Joska frizeru' | noiembrie 3, 2017 at 19:16 |

  CIUCIU sau pi rumineste CSIUCSIU, pe al 3-lea poda va trece satmareanu cand a vede si orbu, ciuciu pod, au trecut 27 de ani si ati facut ciuciu….

  View Comment
 2. Oh wau…… paradisul Jud. SM

  View Comment
 3. Grec Gheorghe | noiembrie 4, 2017 at 20:20 |

  Mutati virgula!!! Spre stanga….

  View Comment
 4. IANOȘ AUGUSTA | noiembrie 17, 2017 at 21:20 |

  Eu nu înțeleg cum este posibil ca un cetățean român,fie el și de etnie maghiară,să afirme că Ungaria învestește în județul Satu Mare sume uriașe și în ce scop face aceste afirmații.Știm că primarul nostru este de etnie maghiară,dar este primar într-un județ al României.De asemenea vedem că în momentul acesta sunt demarate în municipiul Satu Mare foarte multe lucrări de reabilitare,spre lauda domnului primar,dar eu știu că fondurile folosite sunt date de guvernul României și așa trebuie să fie !

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD
PSD Satu Mare bate obrazul UDMR. PSD susține proiecte, UDMR ”dansează” cu PNL

Închide