PSD Satu Mare: Eurostat reconfirmă performanța guvernării PSD

Încă un set de date de la Eurostat spulberă fake-news-urile despre așa-zisa ”guvernare eșuată” a PSD, repetate steril de Iohannis și ai lui, se arată într-un comunicat remis de către PSD Satu Mare. 

Conform datelor Eurostat, veniturile tuturor lucrătorilor din România (privat plus public) s-au majorat la nivelul întregii economii cu 26,3 miliarde de euro în 2017 și 2018 relativ la 2016.

Este un plus de 52%, care se regăsește cu certitudine în buzunarele românilor, urmare a aplicării politicilor de majorare a salariilor, inclusiv a salariului minim. Analiza Eurostat evidențiează de asemenea și realitatea că beneficiari ai creșterii salariale promovate de guvernarea PSD au fost nu doar cei din sectorul bugetar ci și angajații din sistemul privat.

”O pondere de două treimi din creșterea remunerării salariaților din ultimii 2 ani s-a produs în sectorul concurențial al economiei, ca urmare a creșterii numărului de salariați, productivității muncii, migrației și majorării salariului minim”,a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

Toate aceste creșteri de venituri, care au adus bunăstare sunt perfect sustenabile, au un solid temei economic și demonstrează inclusiv Eurostat care arată că un angajat în sectoarele de afaceri din România are cea mai ridicată productivitate ajustată la salarii din UE.

Un angajat din România are o eficiență (în termeni reali) de 2,17 euro pe oră, la un cost salarial nominal de 1 euro pe oră. Un lucrător din UE plătit cu 1 euro pe oră are o eficiență orară de 1,62 euro.

SURSA: Comunicat de presă PSD Satu Mare

3 Comments on "PSD Satu Mare: Eurostat reconfirmă performanța guvernării PSD"

 1. Cucu Toader | aprilie 29, 2019 at 17:36 |

  Voi vota PSD pt.ca are un program de guvernare pe care în general îl respectă.Acesta a dus la creșterea economică care se resimte și în buzunarele noastre.
  Cred însă că o parte din liderii PSD nu prea rezonează cu Programul PSD cu nevoile oamenilor, pe care îi ignoră ,nu pot fi abordați decât în campanie când cer voturi . Dl Govora este unul dintre ei pe care l-am abordat personal cu respect într-o problema de interes public în loc Gelu , probabil că ținută de lucru pe care o aveam nu ma făcut demn de o discuție cu “augusta “Sa persoana.
  Cred că acești lideri își uită menirea ,crezandu-se stăpâni.
  Sper că partidul să știe sa-si selecteze candidații ,sa-i elimine pe cei aroganți , sa promoveze competenta daca dorim binele României!
  Mult succes !

  View Comment
 2. Voteaza Cucule,voteaza,ca n-au furat destul,iar de selectat vor avea ce selecta din toti hotii,violatorii,etc eliberati in baza legilor facute de ei!!!

  View Comment
 3. Gică Contra | aprilie 30, 2019 at 12:29 |

  Așa e, măi băieți și fete. De bine ce o ducem ne vedem doar în concedii și de sărbători cu cei rămași în România. Dar, cei plecați sunt proști. Se duc să lucreze printre stăini în loc să lucreze în România pentru vreun evazionist care să-l plătească la „negru”.Și, chiar plătit la „negru” nu câștigi nici jumătate din banii câștigați în străinătate. Cu excepția bugetarilor și a celor din sănătate salariile căror români au crescut în mod spectaculos? Dacă vorbim de putere de cumpărare, e jale. Ați uitat să vorbiți de inflația care este cea mai mare din Europa! Dar despre datoria publică PSD are vreo părere? De bine ce trăim e coadă în vămi de români care se repatriază. Ministrul muncii a spus zilele trecute că sunt 100 (o sută) de români care s-au întors să lucreze în țară. Ne-am liniștit. Trei sferturi din diaspora s-a întors.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Aurelia Fedorca
FOTO. Celebra zonă viticolă a PIR-ului, perla județului Satu Mare

Închide