RECORD. Singurul POD din România, flancat de DOUĂ biserici, se află la Satu Mare

Municipiul Satu Mare se poate ”lăuda” cu singurul pod flancat de două lăcașuri de cult. Este vorba despre Biserica ””Sfinții Împărați Constantin și Elena”, respectiv un lăcaș de cult care va fi ridicat de Parohia Ortodoxă Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril şi Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

foto: voceatransilvaniei.ro

foto: voceatransilvaniei.ro

Prima biserica poartă hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la care slujește chiar protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan. Este, de departe, cel mai impunător lăcaș de cult ortodox din Satu Mare. Construcția este destul de anevoioasă, fiind oprită de mai multe ori.

A doua biserică se află lângă fosta cazarmă, la baza Podului Golescu, lângă Poliția de Frontieră. Construcția fundației a început în urmă cu mai mulţi ani, dar proiectul a fost amânat ani la rând. Totuși, Consiliul Local Satu Mare a aprobat planul urbanistic de detaliu în luna octombrie a anului trecut.

Biserica

Iniţiatorul proiectului este Parohia Ortodoxă Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril şi Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Lăcașul de cult, împreună cu curtea, va avea o suprafaţă de aproximativ 1.300 de metri pătraţi. Terenul este în domeniul public al municipiului Satu Mare. Biserica urmează să fie finalizată în maxim doi ani.

1 Comment on "RECORD. Singurul POD din România, flancat de DOUĂ biserici, se află la Satu Mare"

  1. Felicitări primăriei și consiliul județean dacă construiește bisericii Bunul Dumnezeu va avea grija de noi sa nu ne lipească nimic

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare, podul Golescu
După ștrand, Primăria VREA să ia și Hotelul DACIA în patrimoniul Sătmarului

Închide