Care ORDINE și DISCIPLINĂ?! Consiliul Local Satu Mare SFIDEAZĂ viitorul Plan Urbanistic General

Consiliul Local Satu Mare, la propunerea conducerii Primăriei Satu Mare, a reușit să sfideze prevederile viitorului Plan Urbanistic General, document menit să aducă ordinea și disciplina în construcții.

Astfel, consilierii au aprobat cu o majoritatea covârșitoare – 20 de voturi din 21 – un proiect de hotărâre prin care o suprafață de trei hectare de teren extravilan din zona Sătmărel a intrat în intravilanul municipiului reședință de județ. Proiectul prevede construirea unui cartier de locuințe individuale de către un dezvoltator privat.

Singura problemă este că arhitecții care au elaborat Planul Urbanistic General – document vital care a trecut de etapa de dezbatere publică (!) și urmează să fie aprobat – nu recomandă astfel de practici. Singurul care a atras atenția vizavi de acest subiect a fost consilierul UDMR Maskulik Csaba.

”Introducem în intravilanul municipiului Satu Mare o zonă oarecare a municipiului. Eu am cerut relații referitor la noul PUG la care se lucrează, și acolo am ajuns deja la faza în care această zonă nu este propusă pentru a fi introdusă în intravilanul municipiului Satu Mare. Acea fază a trecut peste dezbaterile publice și nu era prevăzut. Eu, personal, nu înțeleg de ce trebuie să introducem acum un teren extravilan în intravilanul municipiului Satu Mare dacă arhitecții care au lucrat la acel PUG care urmează să fie prezentat pentru aprobare nu au prevăzut. Ori dacă aprobăm asemenea loturi vom ajunge tot la o dezvoltare haotică a orașului”, a spus Maskulik Csaba. 

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, un susținător al proiectului, a declarat că prin astfel de proiecte se decongestionează piața imobiliară.

”Explicația mea este că dacă posibilii beneficiari și acel investitor sau investitori își găsesc clienți, e dreptul lui să facă treaba asta. În acest mod, și o spun răspicat, scap de presiunea financiară pe loturile de teren existente azi în intravilanul municipiului. M-aș putea duce și mai departe și aș putea spune că cei care au terenuri libere în intravilanul municipiului să nu permită și să obstrucționeze în continuare dezvoltarea orașului, chiar dacă această dezvoltare poate să pară haotică, cum spune domnul Maskulik”, a spus Adrian Albu.

Este un mare semn de întrebare de ce tocmai Primăria și Consiliul Local Satu Mare nu țin cont de studiile arhitecților. Oare ce se va întâmpla când Planul Urbanistic General va intra în vigoare. Va fi călcat în picioare tocmai de cei care ar trebui să îl respecte?

Fii primul care comentează! despre "Care ORDINE și DISCIPLINĂ?! Consiliul Local Satu Mare SFIDEAZĂ viitorul Plan Urbanistic General"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Local
Primăria și Consiliul Local Carei sprijină cultele religioase

Închide