VIDEO. Reguli noi pentru cei care revin în țară. Ce se va întâmpla cu carantina de 14 zile

Reguli noi pentru cei care revin în țarăReguli noi pentru cei care revin în țară

Reguli noi pentru cei care revin în țară. Ludovic Orban a anunțat că s-a așteptat luarea unei decizii la nivel european cu privire la modul în care se fac deplasările pe teritoriul Uniunii Europene. Acesta este motivul, a spus Orban, pentru care nu au fost anunțate noile liste cu țările din zona roșie și galbenă.

Premierul a mai spus și că luni urmează să fie anunțate noi măsuri, dar acestea vor fi nuanțate pentru țările care au un nivel de infectare mai mare decât cel al României.

Astfel, pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.

https://www.facebook.com/watch/?v=1446624762198911

Premierul a avut în astăzi, ziua în care România a depășit bilanțul de 2.000 de infectări în 24 de ore, o vidoconferință cu prefecții.

Valul nou de infectări, de la nunți, botezuri și transportul public

Ludovic Orban a declarat că din analizele efectuate de INSP, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor – nunți, botezuri și alte tipuri de eveniment, în care nu s-au respectat măsurile de protecție -, iar al doilea factor de risc l-a constituit transportul public.

“Am solicitat comitetelor județene pentru situații de urgență o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor adoptate de autorități, o intensificare a acțiunilor de control și, nu în ultimul rând, o intensificare a comunicării cu cetățenii pentru respectarea măsurilor de protecție a sănătății. Acolo unde legislația impune, trebuie introduse decizii de restricții pentru a putea preveni răspândirea virusului. Am solicitat ca, în școli, să fie respectate toate măsurile de protecție sanitară, de la dezinfecție, portul măștii, respectarea distanței”, a mai spus premierul, potrivit unei informări făcute de Guvernul României.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Reguli noi pentru cei care revin în țară. Ce se va întâmpla cu carantina de 14 zile"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre carantină
ANCHETĂ. Coronavirusul, o afacere de milioane în județul Satu Mare. Unii au făcut bani frumoși

Închide