Kereskenyi propune dezlipirea Sătmărelului de Satu Mare: ”Poate ar fi bun un referendum”

Cerere de referendum la Sătmărel

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat astăzi, la Informația TV, că pentru rezolvarea cu celeritate a problemelor din Cartierul Sătmărel, poate ar fi oportun un referendum, prin care locuitorii să decidă dezlipirea de municipiul Satu Mare și formarea propriei Primării și a propriului Consiliu Local.

”Sătmărel a fost adus în componența municipiului Satu Mare în 1968, odată cu reorganizarea administrativă. Oamenii au multe nemulțumiri, îi înțelegem, dar în ultimii ani s-au rezolvat multe dintre problemele comunității. Doar recent am pietruit mai multe străzi de pământ. Resursele pe care le are municipiul Satu Mare nu pot fi alocate într-o singură direcție, avem investiții importante în municipiu. Poate ar fi mai bine să se facă un referendum, iar oamenii din Sătmărel să aibă propria lor conducere”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor pentru sursa citată.

Reamintim faptul că în decembrie 2016, locuitorii Cartierului Sătmărel au inițiat un proces de strângere de semnături prin care își manifestau voința de a se desprinde de municipiul Satu Mare. Locuitorii din Sătmărel ar fi vrut să aparțină administrativ de comuna Vetiș.

Prin desprindere, cei din Sătmărel sunt convinși că vor putea accesa fonduri pentru dezvoltarea localităților rurale, Sătmărelul fiind în prezent în categoria urbană, cu toate că realitatea o include în cea rurală.

Problema ar fi că pentru desprindere s-ar impune un referendum. Chiar dacă în Sătmărel interesul ar fi unul maxim, este nevoie de obținerea unui cvorum și în municipiul Satu Mare. Cum în Satu Mare va fi în mod aproape sigur un dezinteres generalizat, un astfel de refendum ar fi sortit eșecului.3 Comments on "Kereskenyi propune dezlipirea Sătmărelului de Satu Mare: ”Poate ar fi bun un referendum”"

 1. Ar fi o idee buna…ca Satmarelul si Balta Blonda sa nu mai apartina de municipiu

  View Comment
 2. Marcel Tent | octombrie 1, 2020 at 08:46 |

  da ,ar fi bine .

  View Comment
 3. Eu cred ca e de datoria primarului nostru sa fie primarul nostru al tutror, nu doresc sa vad ca s-au pietruit strazile, doresc sa vad asfalt oriunde a-si merge in orasu acesta. Doresc sa vad implicarea autoritatilor peste tot in oras – si acolo deasemenea, cum e posibil ca acest cartier sa apartina de Satu Mare inca din 1968 si sa arate in felul acesta (cu iz de sat)????

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor, Primăria Satu Mare
Cel mai vechi liberal, dar și un consilier local, îi cer demisia lui Adrian Albu din fruntea PNL Satu Mare

Închide