Részben kötelező lesz az egészségügyi kártya

A családorvosi és a járóbeteg-rendelőket kivéve kötelező lesz július 1-jétől az egészségügyi kártya használata – tájékoztat az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) pénteki közleménye.

A családorvosi és a járóbeteg-rendelőkben szeptember 30-áig nem kötelező az egészségügyi kártya használata. A járóbeteg-rendelőbe családorvosi küldőpapír nélkül is lehet jelentkezni. A családorvosi, illetve szakorvosi konzultáció távorvoslással is megoldható. Ha a helyzet megköveteli, a kórházi orvos 90 napra ingyenes vényt is írhat, amikor hazaengedi a beteget a kórházból. A páciensek elektronikus úton is megküldhetik az egészségbiztosító pénztárnak a szükséges dokumentumokat.

Azoknak a biztosított személyeknek, akik koronavírus-fertőzés gyanúja miatt karanténba kerülnek, betegszabadság és karanténpótlék jár. A betegszabadságra vonatkozó iratokat a családorvos bocsátja ki, legtöbb 30 nappal a karantén lejárta után. A fenti dokumentumok elektronikus úton is elküldhetők.

Fii primul care comentează! despre "Részben kötelező lesz az egészségügyi kártya"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.