REVOLTĂTOR. Angajații se închideau în birouri de frică, în centrul în care se violează pacienții, la Carei

FOTO: opiniedecarei.com

Anchetă dură a Poliției Carei și a conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, după ce o pacientă, în vârstă de 33 de ani, cu handicap mintal, a fost violată de mai mulți pacienți!

Potrivit informațiilor PresaSM, unii dintre angajații Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei se ÎNCHIDEAU în birouri de frică, dar și din indiferență, și solicitau sprijinul polițiștilor!

Asta în condițiile în care acei angajați aveau sporuri de periculozitate semnificative. În ce CONDIȚII s-au făcut acele angajări, dacă personalul, majoritatea FEMEI, nu face față situației. Cine va răspunde pentru aceste fapte de o gravitate extremă?!

De ce nu s-au angajat bărbați, care să facă față acestei situații?! De ce după primele cazuri nu s-au luat măsuri urgente?! Sunt câteva dintre întrebările la care vor răspunde toți factorii implicați.

Potrivit informațiilor făcute publice de opiniedecarei.com, care citează surse apropiate Poliţiei şi Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei, o beneficiară, în vârstă de 33 de ani, a ajuns la spital, în urma unei presupuse agresiuni sexuale. Situația este cu atât mai gravă cu cât aceasta suferă de un handicap mintal. Potrivit surselor citate de presa locală, tânăra ar fi fost violată în mod repetat în ultimele luni de către cel puţin alţi doi bărbaţi internaţi în acelaşi centru.

Nu este primul scandal care vizează această instituție. În luna ianuarie a acestui an, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, a decedat agățat de gardul centrului. În pofida numeroaselor camere de supraveghere, acesta a reușit să părăsească dormitorul și apoi clădirea centrului, vrând să fugă pentru a ajunge la rudele sale. Presa locală mai informează că surse din Centrul Cristiana au început să povestească că, înainte de a încerca să fugă, tânărul de 21 de ani ar fi fost violat de un alt bărbat internat în același centru.


Nota redacției: În aceste condiții ne mai miră faptul că un pacient rămâne agățat de gard ore în șir și moare fără să fie observat?! Sau că pacienții pot să fie violați în voie?!Fii primul care comentează! despre "REVOLTĂTOR. Angajații se închideau în birouri de frică, în centrul în care se violează pacienții, la Carei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
Centrul din Carei în care se violează pacienții. Se cere tragerea la răspundere a vinovaților

Închide