REVOLTĂTOR! Apă NEAGRĂ la robinete în municipiul Satu Mare (FOTO&VIDEO)

Imaginea a fost suprinsă la robinetele sătmărenilor

Așa a arătat apa la robinetele sătmărenilor. Neagră, pur și simplu. Mulți sătmăreni acuză că din cauza acestui fenomen, care nu este nici pe departe unul singular, le sunt afectate aparatele electrocasnice, precum mașinile de spălat rufe și vase, respectiv centralele termice de apartament.

În același timp, sătmărenii plătesc cel mai mare preț la apa potabilă și la cea canalizată din nord-vestul României. Ba mai mult, sătmărenii plătesc mai mult ca și maghiarii din estul Ungariei! În tot acest timp, salariile sunt foarte mari. Practic, cei de la Apaserv câștigă mai bine decât șefii din Poliție, șefii de instituții publice sau chiar decât unii magistrați!

Asta a rămas după ce a curs apa ”potabilă”

Ca să vorbim cât mai exact, la Satu Mare se plătește 7,98 lei/metru cub, din care apa potabilă costă 4,27 lei/mc, iar canalizarea costă 3,71 lei/mc.

Cât plătesc celelalte județe

În contrapartidă, alte județene din nord-vestul țării practică un nivel mai scăzut. Astfel, în județul Maramureș se plătește 6,22 lei/mc, Cluj Napoca – 6,72 lei/mc, Sălaj – 6,72 lei/mc, Bihor – 6,01 lei,mc.Și ca meniul să fie complet, în Nyiregyhaza prețul la apă este de 7,18 lei.

Conducerea Apaserv a declarat în mai multe rânduri că aceste prețuri sunt unele ”MEDII” la nivel național. În gest de mărinimie, conducerea Apaserv promite că prețul la apă nu va mai fi majorat în următorii ani, căutând soluții chiar să scadă. Cu toate că angajamentele europene ar face destul de improbabilă scăderea prețului.

 

În schimb, salariile sunt de-a dreptul fantastice…pentru angajați, evident. Practic, operatorul public de apă și canal Apaserv are pe statele de plată cei mai bine plătiți oameni din județ!

Ca să exemplificăm, vom lua prima lună a acestui an. Astfel, în luna ianuarie 2016 fondul de salarii a fost de două milioane de lei. Dacă împărțim la numărul de 462 de angajați rezultă un salariu mediu brut de 4.762 de lei!

Ca meniul să fie complet, în luna mai a acestui an primii 50 (!) de angajați din fruntea Apaserv au câștigat în medie 5.000 (!) de lei brut. Iar în TOP 10 se câștigă în jur de 10.000 de lei!

1 Comment on "REVOLTĂTOR! Apă NEAGRĂ la robinete în municipiul Satu Mare (FOTO&VIDEO)"

  1. De parca s-a intamplat un dezastru ecologic. Probabil o defectiune, o sa repare curand. Si referitor la apa din Satu Mare, eu sunt multumit cu calitatea ei. Facand comparatia cu alte municipii (Tg.Mures, Cluj, Oradea de aici am avut ocazia sa gust apa) pe departe cel din Satu Mare a fost mai bun.
    N-are rost sa va legati de salariile din apaserv,sau de salariile oricarui cetatean ca n-o sa rezolvati nimic, cine castaga cat si cum, mai bine ati fi mers sa ne informati de ce curge noroi.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
Somnul MINȚII! Femei de serviciu și șoferi în Adunarea acționarilor la Apaserv

Închide