REVOLUȚIE în PNL Satu Mare. Primarii strâng rândurile în jurul lui Adrian Cozma

Primarii afiliați Organizației Județene Satu Mare au început să devină vocali, cu atât mai mult cu cât în data de 27 aprilie au loc alegeri în partid. Din câte se pare, o parte importantă dintre primari îl susțin pe tânărul Adrian Cozma.

Primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, susține că ”au trecut aproape cinci luni de când PNL trebuie să se obișnuiască cu postura de opoziție, postură deloc comodă, mai ales pentru noi, cei care suntem în prima linie în fața cetățenilor, primarii. Cum să le explicăm noi că nu putem să atragem fonduri, că nu putem să susținem micii investitori, că nu ajung fonduri în comună de la centru? Cum să ne înțeleagă niște oameni simpli că mai marii noștri din partid s-au cam culcat pe o ureche și nu au înțeles ce este opoziția și cât de necesar este ca ei să fie activi pentru ca noi să putem să oferim oamenilor care ne-au votat ceea ce le-am primis în campania electorală.”

zenoviu bontea

Primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea

Bontea mai spune că la Satu Mare PNL are o situație, aparent, mai fericită, dar posturile de conducere de la județ și municipiu nu s-au resimțit în bunăstarea localităților, indiferent că vorbim de cele conduse de primari PNL, PSD, UDMR sau ALDE.

”Nimeni, chiar dacă suntem colegi, nu s-a aplecat asupra problemelor noastre, ca edili, cu care ne luptăm în orb și care de multe ori au rezolvări simple, care țin doar de dorința unora și de flerul de a purta o negociere politică cu cineva. Aici, primarii PNL resimt lipsa unui lider energic, bătăios și interesat de soarta celor care au dat votul de încredere partidului”, spune primarul Păuleștiului.

Zenoviu Bontea face un calcul deloc avantajos actualei conduceri: ”Lipsa acestui lider s-a făcut cel mai bine simțită la nivel public și nu doar în spatele ușilor primarilor în perioada iunie – decembrie, cu o afișare publică după aflarea rezultatelor alegerilor. PNL a pierdut aproximativ 11.000 de voturi, o bună parte din vină purtându-o chiar conducerea partidului care, fără dubii, s-a culcat pe o ureche și a încetat să mai acorde interes aleșilor locali și celor care au dat partidului primari și consilieri locali. O spun atât în nume propriu cât și reprezentând un număr semnificativ de primari PNL, că partidul are nevoie la Satu Mare de un om energic și cu experiență politică, de un om care nu se teme să coboare în cizme de gumă în mijlocul oamenilor, dar nici să urce cu ele pe masa negocierilor cu celelalte partide. PNL Satu Mare are nevoie de energia și experiența lui Adrian Cozma, pe care noi, majoritatea primarilor liberali din județ îl susținem și îl încurajăm să accepte susținerea noastră pentru a candida la funcția de președinte al partidului, fiind cel care a dat dovadă de devotament față de partid și de multă pasiune în a face politică și administrație publică”.Fii primul care comentează! despre "REVOLUȚIE în PNL Satu Mare. Primarii strâng rândurile în jurul lui Adrian Cozma"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PNL
A început lupta în PNL Satu Mare. Trei candidați la șefia Partidului

Închide