Sătmărenii nu vor să muncească?! Marile fabrici din județ aduc muncitori din străinătate


Cu toate că majoritatea șomerilor vorbește despre ofertele slabe de angajare pe piața muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare a scos la iveală o statistică incredibilă, care contrazice în totalitate afirmațiile ori supărările celor care spun că bifarea unui loc de muncă este extrem de dificilă.

Mai exact, cei de la ITM spun că au în evidență nu mai puțin de 58 de salariați proveniți din alte țări, iar numărul acestora ar putea crește considerabil. Doar în cursul lunii martie aproape 10 muncitori din străinătate și-au început activitatea în Satu Mare, iar marile unități de producție din județul nostru continuă să apeleze la cetățenii statelor membre UE și la cei din Spațiul Economic European (SEE).

După toate aceste date, ne întrebăm unde sunt sătmărenii? De ce șomerii din Satu Mare sunt indolenți când vine vorba de o astfel de oportunitate, având în vedere că în județ se caută peste o mie de muncitori?!

Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) spune că ,,este foarte greu de găsit, la noi în județ, o astfel de masă de oameni”. Ca un exemplu, producătorul de canapele GP Sofa vrea să recruteze până la finalul acestui an 200 de oameni, pe când cei de la Draxlmaier au nevoie de cel puțin 800 de angajați.

Deși unitățile de producție sunt dispuse să ofere tot felul de facilități, se pare că doar străinii au înțeles ofertele și limbajul fabricilor din Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "Sătmărenii nu vor să muncească?! Marile fabrici din județ aduc muncitori din străinătate"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre muncitori
Viață de coșmar pentru salariații din Satu Mare. Patronii nu respectă drepturile angajaților

Închide