S-a aprobat. Undă verde pentru stațiile de reîncărare în Satu Mare

Consilierii locali au aprobat finanțarea pentru cele cinci stații de reîncărcare pentru mașinile electrice. Cea mai mare parte a banilor va veni de la ministerul Mediului. 

Consiliul Local a aprobat astăzi contribuția financiară a muncipiului în cadrul proiectului prin care vor fi amplasate cele cinci stații de reîncărcare a mașinilor electrice, a precizat primarul municipiului Satu Mare Kereskényi Gábor, la finalul ședinței extraordinare de astăzi. 

Cea mai mare parte a banilor necesari investiției, care ses ridică la peste 1,7 milioane de lei, va veni la ministerul Mediului. Primăriei municipiului Satu Mare îi revine contribuția de peste 400.000 de lei, dar și asigurarea tuturor fondurilor necesare pentru implementarea proiectului.

“Se aprobă valoarea totală a proiectului „Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice-hibrid plug-in, Satu Mare” în cuantum de 1.738.153,49 lei inclusiv TVA, din care contribuţia proprie ce revine autorităţii administraţiei publice locale a Municipiului Satu Mare în valoare de 414.045,84 lei precum şi asigurarea tuturor fondurilor necesare implementării proiectului anterior menţionat. Art.2. Se aprobă cheltuielile neeligibile în valoare de 374.107,65 lei ce revin autorităţii administraţiei publice locale a Municipiului Satu Mare”, se arată în proiectul votat astăzi de consilierii locali.

Ministerul Mediului a dat undă verde proiectului la începutul lunii trecute. Practic,  se va asigura montarea a cinci staţii de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, toate acestea contribuind la dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică la nivel naţional.

Potrivit proiectului Primăriei, cele cinci stații urmează să fie amplasate pe străzile Bujorului, Lucian Blaga , Decebal, B-dul Traian și în Piaţa Romană.

Fii primul care comentează! despre "S-a aprobat. Undă verde pentru stațiile de reîncărare în Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre municipiul Satu Mare, Primăria Satu Mare
FOTO. Un nou accident în sensul fără sens de la Burdea. Haosul, ca ”regulă” de circulație

Închide