PROVOCARE pentru sătmăreni. O nouă inițiativă după cea care a intrat în Cartea Recordurilor

Agenția pentru Protecția Mediului a lansat o nouă provocare la adresa elevilor sătmăreni. Unitățile școlare sunt îndemnate să colecționeze cât mai multe PET-uri. APM are deja și două obiective. Realizarea unui labirint, dar și punere în practică a proiectului câștigător care prevede construirea, din PET-uri, a unui bac/ponton. 

Agenția pentru Protecția Mediului a lansat o nouă provocare la adresa elevilor din unitățile din învățământ din Satu Mare. Pentru promovarea reciclării, APM îndeamnă școlile să adune cât mai multe PET-uri.

Ce se va întâmpla cu acestea? APM și-a propus să construiască la centrul de la Atea un labirint al reciclării, dar și să pună în practic proiectul câștigător care prevedea realizarea unui mic pod și ponton, tot din sticlele de plastic.“Lansăm o nouă provocare la adresa comunității sătmărene prin proiectul <<Labirintul reciclării,>> care are ca scop colectarea flacoanelor de plastic de către unitățile şcolare şi valorificarea acestora prin realizarea în voluntariat a obiectivului în beneficiul comunității, <<Labirintul reciclării>> în incinta Centrului de recreere ,,Kentaur,, din Atea precum şi a unui mic pod şi ponton în cadrul proiectului ROHU62 ,,Coridor verde fără frontiere,” se arată într-o postare pe Facebook a directorului APM, Erzsébet Békéssy.

Start la înscrieri

Fiecare unitate școlară se va putea mândri că a realizat o parte din “Labirintul reciclării”. Elevii se pot înscrie începând cu 6 noiembrie.

“Fiecare unitate şcolară va realiza câte o porțiune de labirint din flacoane de PET care vor fi montate pe o plasă de sârmă având înălțimea de 1,80m şi lungimea de cel puțin 8,20m. Lungimea labirintului va fi de 1000m şi ne propunem finalizarea acestuia de Ziua Mondială a Mediului pe 5 iunie 2019.  Începând de mâine aşteptăm înscrierea unui număr cât mai mare de grădinițe şi şcoli pentru a face împreună un pas important în atingerea țintei de 50%la reciclare până în anul 2020,” mai arată sursa citată.

Podul din flacoane de plastic va fi amenajat în zona comunei Odoreu și va avea o lungime de 150 de metri, potrvit proiectului câștigător.

Noua campanie a fost lansată după ce APM a intrat în Cartea Recordurilor cu panourile realizate din capace.Fii primul care comentează! despre "PROVOCARE pentru sătmăreni. O nouă inițiativă după cea care a intrat în Cartea Recordurilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.