OPINIE. Săgețile fostului prefect Radu Bud la adresa actualului Guvern

Fostul prefect Radu Bud, actualmente inspector guvernamental, este indiscutabil un tip extrem de experimentat. De unde are și o abilitate teribilă de a-și spune părerea în așa fel încât mesajul să ajungă subliminal la persoana vizată. Iar restul audienței să îl perceapă ca și o glumă.

Un astfel de exemplu am avut astăzi, la instalarea noului prefect Darius Filip, numit de Guvernul PSD. Cel care a venit să facă oficiile a fost Teodor Iulian Gheorghe, director general al Directiei Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Radu Bud a avut o remarcă extrem de subtilă, dar cât se poate de tranșantă în spectrul cunoscătorilor, pe care puțini au sesizat-o ca atare. Dar persoana vizată sunt sigur că a resimțit-o ca o lovitură directă, pe care nu mulți foști prefecți au avut curajul și abilitatea de a o aplica.”Domnule director general Teodor Gheorghe, v-am invitat de multe ori la Satu Mare, bine ați venit. De această dată nu v-am invitat. E bine că ați ajuns”, a fost declarația lui Radu Bud.

În traduce directă, ar suna cam așa, potrivit, bineînțeles, propriei accepțiuni: Când eu v-am chemat nu ați venit, pe considerente politice. Acum ați venit, că e vorba de un om de-al vostru.

Una peste alta, se știe că Radu Bud este eminența cenușie a PNL Satu Mare. Un fel de președinte de facto. Nu cred că cineva poate nega acest lucru. Tocmai acesta este motivul pentru care mulți social-democrați au tras sfori, iar Guvernul PSD a considerat o prioritate schimbarea lui. Iar Radu Bud nu a rămas dator, dar nu s-a refulat într-o manieră balcanică, ci cu multă eleganță, chiar dacă grimasele l-au cam trădat.

Chiar dacă, personal, nu am fost niciodată un mare fan al acțiunilor prefectului Bud, pe care le-am criticat poate chiar și prea vehement, nu pot să nu remarc eleganța omului Radu Bud. Care a spus ce a avut pe suflet cu o eleganță de manual.

Ciprian Bâtea, editor PresaSM.ro

 Fii primul care comentează! despre "OPINIE. Săgețile fostului prefect Radu Bud la adresa actualului Guvern"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului
E OFICIAL! S-a schimbat prefectul la Satu Mare. Cine este noul prefect

Închide