Sătmărean complet nevinovat amendat pentru că a fugit de Poliția Locală. Confundat cu altcineva

S-a făcut dreptate în cazul sătmăreanului care deși se afla în Franța, un polițist local l-a confundat și l-a amendat fiindcă ar fi fugit cu mașina de purtătorii de uniformă la un control de rutină. Conducerea Poliției Locale Satu Mare a anulat amenda! 

Este vorba despre o faptă petrecută în data de 4 februarie 2020, pe strada Corvinilor, din municipiul Satu Mare. Șoferul unui BMW a staționat neregulamentar, iar polițistul local i-a solicitat actele. Pe motivul că își căuta documentele, conducătorul auto a ”demarat în trombă”, potrivit Poliției Locale.

”A staționat voluntar cu autoturismul BMW (…) pe banda de preselecție, unde este aplicat marcaj continuu, iar la solicitarea polițistului local de a furniza date pentru stabilirea identității sale, acesta pe motivul că își caută actele, a demarat în trombă (…) Ulterior a fost verificat în baza de date, de unde a reieșit că fizionomia corespunde cu a contravenientului”, se arată în procesul verbal întocmit de polițistul local.

Ulterior, polițistul local l-a căutat pe sătmărean în baza de date și l-ar fi identificat după…fizionomie. Apoi, i-a trimis amendat acasă. Singura problemă e că fratele contravenientului nu se afla în România la acea dată! Într-un final, după ce au realizat că s-a greșit, conducerea Poliției Locale a îndreptat situația, anulând sancțiunea.

 

2 Comments on "Sătmărean complet nevinovat amendat pentru că a fugit de Poliția Locală. Confundat cu altcineva"

 1. Badea Gheorghe | februarie 19, 2020 at 08:26 |

  Dovada clară a “competenței” purtătorilor de caschetă comunitari!

  View Comment
 2. Gică Contra | februarie 19, 2020 at 21:04 |

  Abuzuri după abuzuri. În baza cărui act normativ „poliția locală” sau cineva din poliția locală a constatat nulitatea absolută a procesului verbal de constatare a contravenției. A fost modificată O.G. 2/2001?! Identificarea greșită a contravenientului nu este caz de nulitate absolută conform art. 17 din OG 2/2001. (Articolul 17
  (la data 25-mar-2015 Art. 17 din capitolul II a se vedea recurs in interesul legii Decizia 6/2015 )
  Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.) Constatarea din oficiu a nulității absolute conform deciziei 6/2015 a Ănaltei Curți de Casați și Justiție se referă la lipsa semnăturii agentului constatator în cazul proceselor verbala de constatare a contravenției constatate electronic (rovignetă) și transmise în format letric contravenientului. |Nu este cazul aici. Doar o instanță de judecată se putea pronunța în acest caz. Dacă și conducătorii instituției iau decizii „după ureche” ce să mai spunem de agenți?!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Locală
FOTO. În Piața Someș nu se vând doar țigări, ci și parfumuri false/furate! :)))

Închide