Sătmărean trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Schema completă a ”afacerii”

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ciocan Ionuţ Ghiţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 al. 1, lit.c din L.241/2005 cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. şi art. 5 C. pen.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Ciocan Ionut Ghita a evidenţiat şi a înregistrat , în perioada iulie-noiembrie 2013, în mod repetat, la diferite intervale de timp dar în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în evidenţele contabile ale SC Eurovest Top Oaş SRL Certeze, cheltuieli generate de activităţi economice nereale, respectiv achiziţii de bunuri şi servicii de la SC Sasa Hidro SRL Hârlău, în valoare totală de 535.100 lei.

Prin înregistrarea în contabilitate a contractului de prestări servicii nr.1 şi a unui nr. de 8 facturi, în scopul diminuării în mod nejustificat a obligaţiilor către bugetul de stat, a produs un prejudiciu către bugetul de stat în sumă de 178.200 lei, reprezentând impozit pe profit stabilit suplimentar în sumă de 66.072 lei şi TVA stabilit suplimentar în sumă de 112.128 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare. La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

sursa: Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare1 Comment on "Sătmărean trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Schema completă a ”afacerii”"

  1. Banuiesc ca si SC Sasa Hidro SRL Hârlău e parte complice, in opinia mea!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
Filtru RAR și Poliție lângă Satu Mare. Amenzi și certificate de înmatriculare ridicate

Închide