Ce-i așteaptă pe sătmărenii plecați în Anglia. Mesajul MAE după Acordul de retragere

Ministerul Afacerilor Externe laudă textul final al Acordului de retragere și își exprimă speranța că acesta va fi ratificat de PE și Parlamentul Marii Britanii. Potrivit textului, românii plecați în Anglia vor putea lucra, învăța și locui în Regat prin obținerea unui statut special.

Ministerul Afacerilor Externe se declară încrezător în adoptarea de către PE și a Parlamentului Marii Birtanii a acordului pentru retragerea Angliei din UE.

“Ministerul Afacerilor Externe salută agrearea de către negociatorii Uniunii Europene și ai Marii Britanii a formei finale a textului Acordului de retragere. Acest acord marchează un moment semnificativ în  procesul de negociere și deschide calea spre definirea unei relații viitoare cât mai apropiate și întărite a Uniunii Europene cu Marea Britanie, acesta fiind un obiectiv strategic al României, având în vedere Parteneriatul Strategic bilateral, cooperarea strânsă în materie de securitate, a cărei menținere este esențială în contextul evoluțiilor în vecinătatea estică, unde România și Marea Britanie împărtășesc obiective comune,” se arată într-un comunicat al MAE.

În ceea ce privește românii care se află în Marea Britanie, MAE spune că aceștia vor putea continua să lucreze, învețe și să locuiască în Regat, grație unui statut special.

“Ministerul Afacerilor Externe consideră că Acordul reprezintă cel mai eficient instrument pentru limitarea consecințelor negative ale retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană și pentru asigurarea certitudinii juridice pentru cetățeni și mediul de afaceri. Acordul de retragere va garanta protejarea drepturilor tuturor cetățenilor români stabiliți în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020. Aceștia vor putea continua să lucreze, să locuiască și să studieze în Marea Britanie în baza obținerii unui nou statut special (settled status),” se mai arată în comunicatul MAE.Fii primul care comentează! despre "Ce-i așteaptă pe sătmărenii plecați în Anglia. Mesajul MAE după Acordul de retragere"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Marea Britanie
Sătmăreanul care a AJUNS șoferul VEDETELOR din Marea Britanie. A pornit de jos și a REUȘIT (FOTO)

Închide