OFICIAL. Autobuze hibrid și o autogară ultramodernă la Satu Mare


Primarul Gábor Kereskényi a semnat, vineri, 25 octombrie, contractul de finanțare pentru un nou proiect din fonduri europene prin care vor fi achiziționate 11 autobuze hibrid,  se v implementa un sistem de e-ticketing la fel ca și în marile orașe, vor fi construite o autogară și un centru de monitorizare a traficului din municipiul Satu Mare.

“Autobuzele vor fi livrate de compania poloneză Solaris în termen de 6 luni de zile de la semnarea contractului. Totodată, prin acest proiect european vom construi și o nouă autogară și un centru de monitorizare a traficului, toate la standard europene.  Valoarea totală a acestui contract este de peste 37 milioane de lei”, a menționat primarul Gábor Kereskényi.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional, iar valoarea totală este de 37.102.839 lei din care cofinantarea municipiului Satu Mare este de 659.200, 54 lei.

Prin acest proiect va fi construit un terminal transjudețean-translocal, un depou pentru autobuze și vor fi achiziționate 11 autobuze hibrid.

Totodată, va fi implmentat un sistem operațional privind realizarea managementului traficului inclusiv achiziționarea de sisteme monitorizare video, în scopul optimizării transportului public local.

Autogară modernă

Primăria Satu Mare va construi o autogară modernă. Proiectul prevede construcția pe strada Fabricii a unei autogări, a unui centru de comandă a traficului și a unei stații de alimentare pentru autobuzele electrice/hibrid care vor fi achiziționate de Primăria Municipiului Satu Mare, tot din fonduri europene. Tot aici se va înființa și un trminal pentru închirierea bicicletelor.

”Obiectivul specific al investiției constă în realizarea terminalului transjudețean-translocal, construirea unui depou pentru autobuze electrice/hibrid cu o stație de încărcare, un puct de închiriere biciclete, un centru de monitorizare a traficului, un terminal pentru transbordarea pasagerilor, o copertină peste peroane, un sistem rutier, sistem de iluminat exterior, rețele exterioare”, se arată într-un document obținut de PresaSM.

Conform devizului general întocmit de către proiectant, valoarea totală a obiectivului de investiții este de 6.407.266,03 lei, fără T.V.A.

În acest moment, în municipiul Satu Mare nu există o autogară decentă, care să deservească toate firmele de transport persoane. În acest moment, călătorii sunt obligați să aștepte sub cerul liber.4 Comments on "OFICIAL. Autobuze hibrid și o autogară ultramodernă la Satu Mare"

 1. In loc de construirea unei autogari noi ar puteam domnul primar sa acorde atentie autogarii vechi si zonei garii de nord 🙂

  View Comment
 2. Marius Rotundu | octombrie 25, 2019 at 19:21 |

  Gara si autogara se darma pe călători sa nu mai vorbim de oras bombardat de gropi asa ca domnul primar reabilitare in primul rînd iar dupa acea autogari noi autobuze hibrid cînd orașul este plin de gropi

  View Comment
 3. Sint curios in ce secol va fi gata lucrarea … Mai bine ar repara si intretine ceea ce exista . In ritmul in care se lucreaza azi …, restul sint fantezii .

  View Comment
 4. Autogara noua? Avem deja o autogara, concesionata de
  primărie/ consiliul local firmei unui fost consilier local UDMR/ PSD…care nu a investit nimic acolo

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autobuze, Kereskenyi Gabor, Primăria Satu Mare
PresaSM vă prezintă cine este următorul viceprimar al Sătmarului

Închide