Satu Mare, stațiune turistică?! Ce spune primarul și ce fonduri ar putea accesa municipiul

Primarul municipiului Satu Mare propune consilierilor un proiect prin care Satu Mare să înceapă demersurile pe lângă ministerul Turismului în vederea atestării ca stațiune turistică de interes național. Ediul speră ca astfel să reușească să aducă mai mulți bani în oraș, pentru investiții.

Consilierii municipali din Satu Mare sunt chemați la ședința de mâine pentru a vota pentru un proiect prin care municipiul ar urma să facă primii pași în vederea obținerii atestării ca stațiune turistică de interes național.

Potrivit motivației atașate proiectului, municipalitatea ar putea atrage astfel mai mulți bani europeni pentru investiții. Banii ar putea merge către dezvoltarea infrastructurii balneare, către amenajarea obiectivelor turistice naturale și de utilitate publică, dar și către activitățile de promovare.

“Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7, Prioritatea de investiţii 7.1 sprijină următoarele acţiuni: – dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear; crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente, amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică, dezvoltarea de infrastructuri publice la scară mică pentru valorificarea atracțiilor turistice și activități de marketing și promovare turistică ale obiectivului finanțat,” se arată în motivarea proiectului.

Una din condiţiile obligatorii de eligibilitate este ca Soliciantul să fie declarat staţiune turistică conform HG 852/2008 pentru aprobarea normelor şi crietriilor de atestare a staţiunilor turistice, cu modificările şi completările ulterioare.

Atestarea se face prin hotărâre de Guvern, la propunerea ministerului Turismului. Livada și Carei sunt localitățile sătmărene care deja au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local.

 

Fii primul care comentează! despre "Satu Mare, stațiune turistică?! Ce spune primarul și ce fonduri ar putea accesa municipiul"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kereskenyi Gabor, municipiul Satu Mare
Atenție, pietoni și șoferi! Zăpada de pe clădiri și copaci cade pe trotuare și șosele

Închide