Deputatul Romeo Nicoară: “Populația devine prizoniera unor baroni”. BVB, în cădere

Deputatul sătmărean Romeo Nicoară a reacționat după prăbușirea de la Bursa de Valori București. BVB a continuat să scadă în urma măsurilor anunțate de ministrul Finanțelor, iar deputatul liberal din Satu Mare spune că în spatele “taxei pe lăcomie” nu stă altceva decât dorința guvernanților de a asigura fondurile necesare pentru “finanțarea chermezelor electorale”.

Deputatul sătmărean Romeo Nicoară a reacționat în plenul Parlamentului după ce, măsurile anunțate de ministrul Finanțelor, au dus la prăbușirea Bursei de Valori București. În luarea sa de poziție, deputatul spune că România a încetat să mai fie o țară guvernată și este “jupuită” de coaliția aflată la guvernare.

“România nu este guvernată. România a ajuns în aceste zile doar o țară mulsă la propriu de toată vitalitatea și resursele ei. Orice firmă sau orice persoană care produce ceva devine ținta lăcomiei pesediste. Nu este neapărat ceva personal împotriva cuiva, este pur și simplu un sistem de gândire feudal, cel în care populația devine prizoniera unor baroni,” a spus deputatul sătmărean.Nicoară a comentat și “taxa pe lăcomie” anunțată de ministrul de Finanțe. Măsurile propuse de Teodorovici, spune deputatul sătmărean, încearcă doar să găsească banii necesari pentru a finanța “chermezele electorale promise”.

“Ieri, ministrul de finanțe a venit în fața națiunii să acuze în stânga și în dreapta, așa-zisa “lăcomie” a firmelor. El i-a urmat președintelui său de partid, domnul Dragnea, care, cu încă o zi înainte, a declarat drept inamic al nației pe aproape oricine în afară de colegii săi de partid. Acești domni ar spune orice ca să ascundă adevărata lăcomie: Lăcomia lor, aceea care stă în fruntea țării, acea lăcomie care privește bugetul și finanțele țării drept un sac nesecat pentru distracția electorală a PSD+ALDE. Măsurile anunțate de liderii PSD, fardate și mascate într-un patriotism de cârciumă, sunt doar o formă de a deturna într-o aventură electorală dezvoltarea României, banii de dezvoltare ai firmelor și ai oamenilor. PSD+ALDE doresc să își asigure finanțarea pentru promisiuni și chermeze electorale cu care să încerce să câștige alegerile europene și prezidențiale din 2019,” a spus deputatul Romeo Nicoară.

Romeo Nicoară: Presiunile pe economie, decontate de oamenii simpli

Deputatul subliniază că toate taxele pe care coaliția PSD-ALDE vrea să le introducă, vor fi decontate până la urmă tot de cetățeni.

“Nu există nimic sfânt sau măcar uman în ceea ce fac. Absolut toate taxele și presiunile puse pe economie, pe firmele din energie, comunicații sau pe bănci vor ajunge să coste tot oamenii simpli. Ele se vor regăsi în prețuri și vor fi plătite tot de cetățenii simpli. Guvernanții fac un spectacol ieftin în care atacă mediul privat, dar cel taxat, în final, este tot românul de rând”, a declarat Nicoară.

Liberalul mai spune și că România va rămâne profund îndatorată în urma “pomenilor electorale” deja adoptate.

“Mai tragic este că PSD+ALDE au distrus bugetul în asemenea măsură încât, probabil, nu au nici banii pentru a susține pomenile electorale deja adoptate. Pentru a plăti pensiile și salariile, au luat bani de peste tot de unde au putut. Au împrumutat de mai multe ori România pe dobânzi mari și lasă în urmă doar datorii peste datorii. PSD+ALDE nu vor să guverneze pentru nivelul de trai sau viitorul Românilor. Toată lăcomia lor se reduce la a-și asigura puterea, privilegiile și interesele personale. Până și așa-zisul Fond de Investiții anunțat ieri este tot doar o pușculiță de partid. Banii sunt doar vânturați prin fața oamenilor, dar prioritatea este satisfacerea lăcomiei de partid,” a spus Nicoară.

În ceea ce privește guvernarea, Nicoară spune că aceasta poate fi caracterizată doar prin iresponsabilitate și nu este exclus ca România să ajungă să treacă din nou printr-o recesiune. Iar vinovați de căderea economică nu sunt nici UE, nici companiile străine, nici ONG-urile și nici Soroș, punctează parlamentarul care acuză, în schimb, lăcomia celor aflați la guvernare.

“Trăim o guvernare a iresponsabililor. Oficialii PSD+ALDE se ascund în permanență după fantomele unor dușmani închipuiți. Deși guvernarea este un rateu glorios, tot timpul altcineva este de vină. Nu este exclus ca în curând să ne lovească recesiunea, iar PSD+ALDE să se comporte ca și cum ar fi în opoziție, acuzând la grămadă UE, companiile, ONGurile, pe Soros sau pe Președinte. Adevărul este că suntem la nici două săptămâni de 2019, iar puterea nu știe pe unde să scoată cămașa. Nu are buget, nu știe ce taxe să mai pună și de unde să mai dea bani baronilor. Lăcomia este, astăzi, politica de stat a unui guvern anti-românesc și anti-european,” a conchis deputatul sătmărean Romeo Nicoară.Fii primul care comentează! despre "Deputatul Romeo Nicoară: “Populația devine prizoniera unor baroni”. BVB, în cădere"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ALDE, deputat Romeo Nicoara
Deputatul Romeo Nicoară: Satu Mare trebuie să facă o alianță regională pentru dezvoltare

Închide