SCANDAL. Celebrul Petrică Mureșan e foc și pară. Critică la adresa ”artiștilor” care copiază melodii

Cunoscutul interpret sătmărean de muzică populară și ușoară Petrică Mureșan s-a dezlănțuit la adresa unor așa-ziși artiști care nu ar aduce nimic nou în peisajul muzical decât să copieze alte melodii și apoi să și le asume și să le monetizeze pe youtube. Mai exact, să scoată bani din munca altora.

Se pare că problema este destul de serioasă, din moment ce tocmai Petrică Mureșan – cunoscut ca un om foarte răbdător și conciliant – a ales să adopte această poziție în mod public și tranșant.

Redăm mai jos textul postat de către Petrică Mureșan pe pagina sa de Facebook.

”Dragii mei colegi, soliști în special, hai să fim sinceri unii cu alții!!! De ceva vreme mă tot gândesc să vă scriu câteva rânduri în legătură cu colajele voastre dar cântecele altora, nu neaparat ,,live” (mai nou nu se mai scrie, că probabil, v-ați dat seama că e penibil)

Părerea mea personală(și nu numai a mea) este că aceste colaje cu câte un cântec reprezentativ al unui, sau a unei soliste, sunt o mare RUȘINE la adresa celor care le cântă! Gândiți-vă că cei care au cântat și au reușit să facă aceste șlagăre, indiferent ce gen muzical, au investit in acest cântec eforturi considerabile! (aici știți la ce mă refer, text, linie melodică, studio și pur și simplu promovarea cântecului pe toate liniile posibile)

Voi, cu tupeu luați cântecul gata făcut si faceți voi un colaj extrordinar, nemaintâlnit! Normal, după ce culegi șlagărele genului pe care vrei să le transformi în colaj, e ușor să faci milioane de vizualizări!!!! E foarte simplu să iei cele mai bune patru piese din ardeal și să faci colaj ardeal, apoi să faci ,,sponsorizat” la Facebook și peste 5 zile să te lauzi tot pe FB ,,Vai, vai, vă mulțumesc pentru cele 10.000 de vizualizari, nici nu stiți cât mă simt de iubit/iubită!”

E normal, că după ce plătești la FB să ai 10.000 de vizualizari, ele să se adune “ca prin minune”. Însă, nu înțeleg, de ce nu faceți acest lucru bazându-vă pe cântecele voastre.Nu așa ar fi mai corect, să faci colaje din piesele tale?

Nu se supără nimeni, când la vreo petrecere cântați LIVE o melodie de-a lor, ba mai mult se bucură! A cânta live la petrecere presupune câteva ore, ai nevoie de repertoriu, deci e de înțeles, dar nu mergi în studio și înregistrezi cântecele altora!!!Dacă nu aveți cântece pentru colaje, nu e bai, cântați așa cum puteți, LIVE, asumați-vă greșelile! Toți greșim și nimeni nu e perfect.Eu cred că așa ar fi normal.

Ce vă faceți când aveți șase milioane de vizualizări, unde voi ați investit ceva bănuți și sub el scrieți ( acest colaj are rol informativ pentru publicul interesat, bla, bla, bla) iar eu, sau casa de discuri cu care am contract cu drepturi de autor, vă face report la colaj, și pur și simplu youtubul vă blochează videoclipul???

Mult succes tuturor!”1 Comment on "SCANDAL. Celebrul Petrică Mureșan e foc și pară. Critică la adresa ”artiștilor” care copiază melodii"

  1. Are dreptate! Trăim într-o lume a impostorilor, a celor care doar copiază, în multe, multe domenii, iar apoi mai au și pretenții!!! RUȘINE !!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre scandal
Sancțiune dură pentru elevul care și-a rulat o ”țigară” la școală. Sancționată și fata care a filmat

Închide