SCANDAL. Primarii și Poliția cer desființarea ”insulelor” de pe DN 19 în Satu Mare

Mai mulți primari din județ și comanda Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare vor semna o petiție prin care vor cere Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să elimine acele ”insule” de pe Drumul Național 19, considerându-le un pericol public. Viceprimarul comunei Petrești, Otto Marchiș, a declarat că nu mai puțin de trei persoane au decedat din această cauză în ultimii ani în zona loclității pe care o reprezintă.

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, comisarul șef Alin Haniș, a declarat că a făcut o serie de demersuri pe lângă conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a elimina acele ”insule”. Haniș a declarat că cei care au realizat acele obstacole nici măcar nu ar fi respectat modelul luat din alte țări.

”Problema cu insulele e în administrația CNADNR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n. red.). Acestea sunt insule în regulă, dar sunt drumuri unde insulele sunt mult mai nasoale. De exemplu, între Oradea și Arad, unde au fost foarte mulți morți, acolo e grav. Toate serviciile rutiere și toate polițiile au sesizat că nu sunt în regulă. Nici măcar nu au respectat modelul luat din alte țări, a spus Haniș.

De asemenea, Alin Haniș a declarat că cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost chiar amendați de poliție, dar tot nu vor să renunțe la ele.

”Noi tot facem demersuri, i-am și sancționat pe cei de la CNADNR. Ei susțin în continuare că totul e ok, că oamenii mor din cauza vitezei, nu a insulelor”, a mai spus Haniș.

1 Comment on "SCANDAL. Primarii și Poliția cer desființarea ”insulelor” de pe DN 19 în Satu Mare"

  1. Problema cu insulele este semnalizarea acestora; sunt semnalizate tarziu iar noaptea, le vezi … prea tarziu. Ar trebui presemnalizari cu minim 300-400m.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre accident rutier
O femeie a lovit o persoană cu handicap pe trecerea de pietoni în Satu Mare

Închide