UPDATE. PERCHEZIȚII ale procurorilor la Negrești-Oas în scandalul DEZINFECTANȚILOR

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din țară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice — IGPR, desfășoară astăzi o acțiune în mai multe județe din țară, printre care și la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor (faptă prevăzută de art. 352 din Codul penal) și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357 din Codul penal), sub coordonarea procurorilor din cadrul PÎCCJ, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

“Sunt efectuate descinderi la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe. Totodată, sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziții domiciliare în București și Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale”, se arată într-un comunicat de presă remis de IGPR.

Ministerul Sănătății, cu aprobarea Parchetului General, a făcut publică lista cu cele 50 de unități medicale din țară unde au fost depistate probe neconforme în urma controalelor referitoare la folosirea dezinfectanților.

Printre aceste unități se află și Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș. Ministerul Sănătății a dispus luarea toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienților, și anume suspendarea produselor dezinfectante în cauză.

În atenția procurorilor au ajuns soluțiile dezinfectate folosite în cea mai mare parte din spitalele din România, soluții bănuite că ar avea concentrația mai mică și de 9 ori față de cea scrisă pe etichete. Dacă suspiciunile se adeveresc, producătorii le-ar fi diluat cu bună știință, iar în unitățile spitalicești ar fi ajuns soluții incapabile să omoare bacteriile rezistente.

Conducerea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a venit cu un punct de vedere în acest caz. Redăm integral punctul de vedere:

”Referitor la articolele din presa locală privind perchezițiile la Spitalul Orășenesc Negrești Oaș, pentru corecta informare a cititorilor, conducerea Spialului Orășenesc Negrești Oaș face următoarele precizări :

– În cursul zilei de sâmbătă, 07.05.2016, la sediul spitalului a fost prezentă o echipă formată din reprezentanți ai IPJ Satu Mare și DSP Satu Mare în vederea ridicării probelor și documente pentru dezinfectanții produși de S.C. “HEXI PHARMA CO” S.R.L.;

– Termenul “perchezitii” utilizat de presa locală îl considerăm exagerat, întrucât colaborarea conducerii spitalului cu persoanele delegate – pentru ridicarea dezinfectantului și a înscrisurilor privind achiziția dezinfectantului – nu a necesitat efectuarea de percheziții, conducerea spitalului neavând niciun motiv de a nu colabora în ancheta penală în curs privind producția de dezinfectante a S.C. “HEXI PHARMA CO” S.R.L.;

– dezinfectantul achiziționat de Spitalul Orășenesc Negrești Oaș se numește HEXIOSEPT;

– singura achiziție a spitalului de la S.C. “HEXI PHARMA CO” S.R.L. a fost realizată prin intermediul SEAP – în luna aprile 2016 – fiind o achiziție directă, când s-au achiziționat 10 litri. La data 07.05.2016 (când au fost ridicate probe din dezinfectant) pe stoc mai existau 9 litri”

Fii primul care comentează! despre "UPDATE. PERCHEZIȚII ale procurorilor la Negrești-Oas în scandalul DEZINFECTANȚILOR"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean, Satu Mare
LEBĂDA – o poveste despre succes. Cum a reușit familia Pașca să creeze de la zero unul dintre cele mai puternice branduri

Închide