Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în control la Satu Mare

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție se află de câteva zile în județul Satu Mare, unde efectuează un control mai amplu, potrivit informațiilor PresaSM. Ancheta este ”închisă ermetic”, astfel încât nu au ajuns informații concrete în spațiul public vizavi de scopul concret al acțiunii. Cert este faptul că sunt vizate cazuri punctuale.

De altfel, procurorul general al României, Bogdan Licu, a anunțat marți, 17 septembrie, că a dispus un control la toate parchetele din țară în care să fie verificate toate dosarele privind lipsirea de libertatea din ultimii 10 ani.

”În momentul de față, în cadrul Ministerului Public se află în desfășurare cel mai amplu control. Am dispus ca la toate parchetele din țară să fie verificate toate cauzele privind lipsirile de libertatea din ultimii 10 ani”, a declarat Bogdan Licu.

Procurorul general mai spune că acest control are termen de finalizare data de 1 octombrie. Procurorul general a mai spus că, în ceea ce privește controalele la parchete, vor fi verificate zeci de mii de dosare.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este o structură operativă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției, a cărei operaționalizare a avut loc la data de 23 octombrie 2018.

În conformitate cu Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

1 Comment on "Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în control la Satu Mare"

  1. Să ancheteze dosarele în care nu s-a dispus lipsirea de libertate .

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre controale, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare
Judecătorii au luat o decizie în cazul suspecților de tâlhărie Z. Ovidiu și F. Szilard

Închide