MĂRTURIE. Secție din Spitalul Județean închisă, după ce medicul a fost ”dus de Poliție!”

Secția de chirurgie cardio-vasculară a Spitalului Județean Satu Mare, înființată în anul 2012, a fost văzută de către fosta conducere a Consiliului Județean, în frunte cu președintele Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor, drept o mare performanță pentru Spitalul Județean. De altfel, au fost investite fonduri enorme, secția devenind cea mai bine dotată din Spitalul Județean.

Doar că, colac peste pupăză, Consiliul Medical al Spitalului Județean, prin unanimitate de voturi, a închis secția considerată ”perla” unității spitalicești. Motivul: nu au mai fost medici. Unul a plecat prin demisie, altul ar fi fost invitat la declarații de către oamenii legii.

Fostul manager al Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, a făcut lumină în acest caz, explicând ce s-a întâmplat în acel moment. Marcela Papici susține că deși era secția cea mai bine dotată, personalul șoma pentru că nu avea medic.

”Secția care avea cele mai importante dotări și arăta impecabil, dar nu avea medic? Cred că știți că șeful de secție a plecat prin demisie (exista hârtia la dosar), iar cel de-al doilea medic a plecat dus de poliție. Ce era să fac? Să țin secția goală, fără medic, fără pacienți ca sa aibă câteva persoane de unde să plece odihnite acasă?”, a spus Marcela Papici.

Toate dotările secției ultramoderne au fost, mai apoi, împărțite între celelalte secții ale spitalului.

”Paturile au mers la Terapie Intensivă, fiind speciale de Terapie. Stația de monitorizare la Neonatologie. Instrumentarul la blocul operator unde îl folosesc chirurgii și nu numai. EKG-ul a mers la cardiologie. Mobilierul a rămas pe secție, fiind folosit de secția de chirurgie plastică cu compartimentul de arși care își desfășurau activitatea pe o secție unde cădea tencuiala în timp ce CCV era impecabilă, dotată, sclipitoare dar….goală!”, a mai spus Marcela Papici.1 Comment on "MĂRTURIE. Secție din Spitalul Județean închisă, după ce medicul a fost ”dus de Poliție!”"

  1. satmarean | aprilie 3, 2017 at 10:12 |

    Se știa că nu există personal medical, prin urmare era mai logic ca acei bani să fie investiți la neurologie, o secție de coșmar!!!! unde cad pereții pe bolnavi și medici!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
REVOLTĂTOR. A scăpat cu viață din accident, în pericol din cauza unei infecții intraspitalicești

Închide