Senatorul Gabriel Leș, despre poziția Bruxelles-ului: “România a fost pusă la zid fără argumente concrete”

Senatorul Gabriel Leș critică atitudinea politicienilor de la Bruxelles. Politicianul sătmărean spune că România a fost “pusă la zid fără argumente concrete”.

Într-o postare pe Facebook, intitulată “Asaltul asupra României la Bruxelles,” senatorul Gabriel Leș și fost ministru al Apărării critică atitudinea pe care politicienii de la Bruxelles au avut-o față de România. Senatorul spune că nu a fost altceva decât o “răfuială politică viscerală”, iar România a fost “pusă la zid fără argumente concrete.”

Redăm în integralitate poziția exprimată de senatorul Gabriel Leș pe pagina sa de Facebook:

“Spectacolul regretabil la care am asitat zilele trecute în Parlamentul European are într-o mică măsură legătură cu realitățile pragmatice din România, energiile descătușate în legislativul de la Bruxelles nefiind altceva decât o răfuială politică viscerală declanșată în prag de alegeri europarlamentare între marile familii politice.

România a fost pusă la zid fără argumente concrete, și fără trimiteri clare la problemele obsesiv invocate sub forma unor lozinci. Se invocă încălcarea statului de drept, restrângerea libertății de exprimare a presei, presupuse abuzuri ale unei instituții responsabile de menținerea ordinii și siguranței publice, însă nimeni din Parlamentul Europoean și din Comisie nu a putut argumenta punctual, cu subiect și predicat, în ce constau așa-zisele nereguli. Totul se rezumă la clișee, singura constantă fiind rolul negativ atribuit din oficiu României.

Este absurd să credem că anumite instituții autohtone nu sunt perfectibile, sau că o cooperarea loială și onestă între Bruxelles și București nu va genera beneficii mutuale. Dar percepția ce se cristalizează tot mai robust este că stânga românească trebuie pedepsită cu orice preț pentru a recalibra un angrenaj politic european, aparent căzut pradă rivalităților de cea mai joasă speță.

Nu am o perspectivă romanțată asupra politicii de la Bruxelles, și pot înțelege anumite jocuri de culise. Însă, mizele aruncate în joc exced cu mult gimnastica de partid, iar pericolul real pe care trebuie să îl conștientizeze chiar și cei care au ales să-și denigreze propria țară este că asaltul la adresa României ar putea genera efectul contrar. Orice tratament nedrept la adresa țării noastre va spori neîncrederea cetățenilor în Uniunea Europeană. Apartenența României la UE nu este un compromis, sau un privilegiu discutabil, ci este o axiomă, o realitate în afara căreia nu ne poate nimeni îmbrânci.

Mi-aș dori ca exponenții instituțiilor europene să revină la argumente, la echilibru, pentru că “neprietenii” României nu vor ezita să speculeze aceste tensiuni.”

Sursa: Gabriel Leș/Facebook

Fii primul care comentează! despre "Senatorul Gabriel Leș, despre poziția Bruxelles-ului: “România a fost pusă la zid fără argumente concrete”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre senator Gabriel Les
Senatorul sătmărean Gabriel Leș vrea desființarea Consiliului Anti-Discriminare

Închide