SONDAJ. Aproape jumătate dintre elevii din Satu Mare se simt în pericol la școală

FOTO: Arhivă

Un sondaj realizat în rândul elevilor din județul Satu Mare a scos la suprafață câteva probleme care par destul de grave. Unii elevi nu se simt în siguranță în școli și consideră că profesorii ar putea să fie ceva mai …moderni.

Aceste rezultate au fost obținute în urma unui sondaj realizat pe internet de către reprezentanții Consiliul Județean al Elevilor din Satu Mare.

Au participat un număr de 135 de elevi, respectiv 122 din mediul urban și 13 din mediul rural.

Întrebați vizavi de siguranţa în şcoli şi respectarea imaginii, nu mai puțin de 39,3% dintre respondenți îşi simt parţial pusă în pericol integritatea fizică sau morală.

Mai mult, 49,6% dintre cei care au răspuns la întrebări se simt discriminaţi. De asemenea, 48,9% dintre elevi susţin că au fost mustraţi în faţa colectivului clasei sau şcolii.

La întrebarea ”În ce măsură consideră că profesorii lor utilizează metode moderne şi adecvate de predare”, 7,4% – nivel 1, 24,4% – nivel 2, 32,6% – 3, 28,9% – nivel 4, 6,7% – nivel 5.

1 Comment on "SONDAJ. Aproape jumătate dintre elevii din Satu Mare se simt în pericol la școală"

  1. Vă mirați? Când se întâmplă ceva profesorii închid ochii. Mulți sunt discriminați şi bătuți chiar în fața profului şi nimeni nu face nimic..

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
REVOLUȚIE. Elevii din Satu Mare, chemați să își spună nemulțumirile la adresa școlilor

Închide